Πολιτική

Κόκκαλης: Δεν είναι απίθανο η ίδρυση «πράσινου» κόμματος

Κόκκαλης: Δεν είναι απίθανο η ίδρυση «πράσινου» κόμματος

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ο κ. Κόκκαλης απαντά στο εάν η πολιτική κίνηση «Κόσμος», την οποία αναπτύσσει εδώ και χρόνια θα εξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα, ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά «τίποτε δεν αποκλείεται».

Ανοιχτό αφήνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα που θα επικεντρώνεται στην κλιματική δράση, μετά τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Κόκκαλης απαντά στο εάν η πολιτική κίνηση «Κόσμος», την οποία αναπτύσσει εδώ και χρόνια θα εξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα, ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά «τίποτε δεν αποκλείεται».

Σε ερώτηση για το εάν αληθεύει ότι θα ηγηθεί μίας νέας πρωτοβουλίας με τη μορφή πράσινου κόμματος, ο κ. Κόκκαλης σημειώνει: «Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την κίνηση “Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης η οποία, ενώ είναι προφανή στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μία συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει. Δηλαδή να ακούσει ότι η κλιματική κρίση δεν είναι επιφαινόμενο της οικονομίας αλλά κεντρικό οικονομικό ζήτημα. Νομίζω ότι όποιος δεν το είχε καταλάβει, το κατάλαβε αυτό το καλοκαίρι. Και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να ασχολούμαι με την πολιτική».

Μιλώντας συγκεκριμένα για το εάν αυτή η δράση θα γίνει κόμμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως: «Αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι προσπαθούν να δουν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα θέλανε και ποιος ΣΥΡΙΖΑ τους χωράει. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να υπάρξει αρκετή ειλικρίνεια και αρκετή ικανότητα σύνθεσης, προκειμένου να απειληθεί η πρωτοφανής κυριαρχεία της Δεξιάς η οποία δεν είναι υπέρ της κλιματικής δράσης. Είναι αναποτελεσματική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει το πρόβλημα, δεν είναι η λύση. Το έχει δείξει και στην πρώτη της θητεία το αποδεικνύει και σήμερα. Εγώ συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αγωνία και αναλόγως θα κρίνω».

Ωστόσο, για το εάν όλα παραμένουν ανοιχτά, ο ίδιος προσθέτει: «Δυστυχώς, όταν δυστυχώς παραμένουν ανοιχτά για τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε μάλλον και του Συνασπισμού, προφανώς παραμένει και για μένα και για όλους όσοι είμαστε στον χώρο. Κακά τα ψέματα, σε αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε μία Αριστερά. Κεντροαριστερά, μέχρι προοδευτικό Κέντρο – που λέει το καταστατικό- σε μία προσπάθεια ανασυγκρότησης. Για μένα ο κλιματικός χώρος είναι ένα συστατικό στοιχείο της Αριστεράς. Εάν υπάρχουν σχήματα τα οποία έχουν το εύρος και τη δυνατότητα να τον εντάξουν, είναι ακόμη καλύτερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments