Ελλάδα

Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση επιθέσεων σε νοσοκομειακούς χώρους, προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση επιθέσεων σε νοσοκομειακούς χώρους, προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Τη λήψη μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου επιθέσεων κατά ιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομειακούς χώρους, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη τύπου σχετικά με το Ελληνικό Σχέδιο Δράσης για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer, τη Δευτέρα (6/11).

Τη λήψη μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου επιθέσεων κατά ιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομειακούς χώρους, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Τη λήψη μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου επιθέσεων κατά ιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομειακούς χώρους, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη τύπου σχετικά με το Ελληνικό Σχέδιο Δράσης για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer, τη Δευτέρα (6/11).

«Η βία κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι ένα αποκρουστικό, απόλυτα απαράδεκτο και καταδικαστέο φαινόμενο που δεν μπορεί να γίνει ποτέ και σε καμία περίπτωση ανεκτό.

  1. Σε περιπτώσεις που, παρά τα μέτρα που οφείλουν να λάβουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, υπάρξουν τέτοια περιστατικά βιαιοπραγίας, οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα συνδράμουν υλικά, ηθικά και νομικά τα θύματα.
  2. Στο πλαίσιο της πολιτικής εξάλειψης του αρνητικού αυτού φαινομένου, σχεδιάζεται και θα ξεκινήσει σύντομα μια μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών.
  3. Μελετάται επίσης, η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τους δράστες ούτως ώστε να αυστηροποιηθούν οι ποινές. Βρισκόμαστε σε επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εκπονήσουμε μια νέα ή νέες ρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι ολοένα και περισσότερα περιστατικά βίας σε βάρος του προσωπικού των νοσοκομείων βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σήμερα τα περισσότερα συμβάντα καταγράφονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ενώ η συντριπτική πλειονότητα των επιθέσεων κατά του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων προέρχεται από τους Ρομά, σε πολλές περιπτώσεις υπό την επήρεια ουσιών. Μετά τις επιθέσεις, οι διοικήσεις προτείνουν στους υγειονομικούς – θύματα να κάνουν οι ίδιοι μηνύσεις, κάτι που -όπως τονίζουν- προϋποθέτει την επιβάρυνσή τους με τα δικαστικά έξοδα και θα έχει ως αποτέλεσμα την στοχοποίηση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Πηγή: Έφη Τσιβίκα//insider.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments