Πολιτική

Μητσοτάκης στο Politico: Η Ελλάδα θα συμμετείχε σε έναν “ασφαλή” θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο

Μητσοτάκης στο Politico: Η Ελλάδα θα συμμετείχε σε έναν “ασφαλή” θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο

Πηγή Φωτογραφίας: [364665] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τι αναφέρει στον διεθνή ιστοχώρο ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ελλάδα στη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, εάν τα πλοία μπορούσαν να επιχειρήσουν υπό συνθήκες “πλήρους προστασίας”.

Πιο ειδικά, μιλώντας στο podcast του Politico, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα συζητήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές ανθρωπιστικής βοήθειας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τους Άραβες ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι την Πέμπτη.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε έναν θαλάσσιο διάδρομο για να βοηθήσει τις αποστολές βοήθειας προς τη Γάζα. “Λόγω της γεωγραφίας μας, εάν μπορούμε να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια με οργανωμένο τρόπο και να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια θα φτάσει σε αυτούς που την έχουν πραγματικά περισσότερο ανάγκη, θα χαρούμε να το κάνουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλε χθες η Ελλάδα με ο το ελληνικό C-130.

“Ένα αεροσκάφος μας προσγειώθηκε στην Αίγυπτο και παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια, και αν μπορούμε, θα διερευνήσουμε την πιθανότητα ενός θαλάσσιου διαδρόμου. Θα χρειαζόταν ωστόσο την πλήρη προστασία όλων των σχετικών μερών για να διασφαλιστεί ότι τα πλοία θα μπορούσαν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη Γάζα”, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη: «Το πλεονέκτημα ενός διαδρόμου είναι ότι μπορείς να συσκευάσεις πολύ περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια σε ένα πλοίο από ό,τι σε ένα φορτηγό. Έτσι, αν η υλικοτεχνική υποδομή λειτουργεί και αν βολεύει να γίνει, αντί να μεταφέρεται η βοήθεια με αεροπλάνο και στη συνέχεια να τοποθετείται σε φορτηγά, αν αυτό είναι κάτι που είναι εφικτό και μπορεί να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, θα ήμουν πολύ ευτυχής να συμμετάσχω σε μια τέτοια πρωτοβουλία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments