Πολιτική

Σε τροχιά διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε τροχιά διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε πορεία διάσπασης κινείται οριστικά η Κουμουνδούρου.

Σε προδιαγεγραμμένη πορεία διάσπασης βρίσκεται ξεκάθαρα πια ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοκλασάτα στελέχη (Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος) να προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους και να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η διαγραφή των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Στέφανου Τζουμάκα και Δημήτρη Βίτσα από τον Στέφανο Κασσελάκη με τον εσωκομματικό εμφύλιο, μεταξύ Ομπρέλας και προεδρικών να συνεχίζεται χωρίς σταματημό.

Πλέον,”στοχοποιείται” και η κ. Έλενα Ακρίτα, βουλευτής επικρατείας του κόμματος, η οποία παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από την Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (ΝΕΒΑ) για αντικομματική πράξη, επειδή στήριξε τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού αντί του αντιστοίχου υποψηφίου του κόμματος στις δημοτικές εκλογές.

Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στο κείμενο που απέστειλε προς την Επιτροπή Δεοντολογία αναφέρει πως «εκ μέρους της ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σας αποστέλλουμε την απόφαση της σχετικά με την σοβαρή παραβίαση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας του κόμματος μας από την Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σ. Έλενα Ακρίτα και σας παρακαλούμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος μας».

Ο Σταθάκης αποχαιρετά και ο Πολάκης απασφαλίζει

 Την υπογραφή του πρώην υπουργού Γιώργου Σταθάκη έχει η μέρα που μόλις πέρασε, αφού το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς, με μακροσκελές άρθρο, την αποχώρησή του από το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στο news247.gr με τίτλο «Αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια», κάνει λόγο για το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη», το οποίο χαρακτηρίζει «λαϊκιστικό», καθώς, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του κόμματος «εκπροσώπησε τη “λαϊκιστική” τάση του, την “Κίνηση Μελών” (Ν. Παππάς, Ρ. Δούρου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη κ.λπ.) και τους νεοεισελθόντες (Αντώναρος κ.λπ.)».

Ο Γιώργος Σταθάκης κάνει λόγο για προγραμματικό κενό, έλλειψη αριστερού στίγματος και στείρο αντιμητσοτακισμό, γράφοντας πως «οι λαϊκιστές είναι θιασώτες της αναβίωσης του παραδοσιακού δικομματισμού. Είναι φιλικοί στη χρήση παραδοσιακών εργαλείων πολιτικής, όπως οι πελατειακές σχέσεις, ενώ ο πολιτικός τους λόγος είναι επικεντρωμένος στον “αντι-μητσοτακισμό”, δηλαδή στην ανάδειξη των στοιχείων διαφθοράς, ανικανότητας, αλαζονείας, από την παρούσα κυβέρνηση και τον “ψευτο-πατριωτισμό”. Προγραμματικά είναι παντελώς ανύπαρκτοι και ως πολιτικό προσωπικό ανίκανοι να συμβάλουν στην παραγωγή νέων ιδεών για την κατάκτηση της πλειοψηφίας ή τη διακυβέρνηση».

Η απάντηση στον κ. Σταθάκη ήλθε από τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη. 

«Επειδή είμαι ανάμεσα σε δυο χειρουργεία και αντί άλλης απάντησης μέχρι την Κυριακη, σε ένα δακρύβρεχτο άρθρο που είδα στο News 24/7 βγάζω τους στίχους ενός τραγουδιού που κολλάνε κάποιοι στην περίσταση και κάνω δυο ερωτήσεις στον Γιώργο που φεύγει…

Ποιός  ήταν συγγραφέας του κυβερνητικού προγράμματος το 2021 και το παρουσίασε στην προγραμματική συνδιασκεψη;; Άρα σε ποιον κανείς κριτική για το πρόγραμμα;; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που γραφεις!!

2) Αυτά που λες στο κείμενο, στις 18-19 Φεβρουαρίου φέτος, που έπαιρνες τηλεφωνα και απαιτούσες να πετάξουν έξω κάποιον από το ψηφοδέλτιο τα είχες καταλάβει και τότε ή μετά σου ήρθε η φώτιση;

Υγ .στους επαναλαμβανόμενους αθλιους χαρακτηρισμούς σε μένα και άλλους δεν θα απαντήσω τώρα, όχι γιατί δεν μπορώ να σε βάλω οπως πρέπει στη θέση σου, αλλά γιατί είναι προφανές πως το μόνο που θέλετε μετά την ήττα σας στις εκλογες για πρόεδρο είναι να κάνετε κακό στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! Τόσοι είστε».

Ο Κασσελάκης επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός

Την ίδια στιγμή, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί άνοιγμα προς την κοινωνία και αποπειράται τη φυγή προς τα εμπρός.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους συμπροέδρους της ευρωομάδας της Αριστεράς Μάρτιν Σίντερβαν και Μανόν Ομπρί, με τους οποίους συνομίλησαν για τις ευρωπαικές εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Αριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών. Οι συμπρόεδροι τον συνεχάρησαν και τόνισαν την εξαιρετικής σημασίας παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ευρωομαδα της Αριστεράς και στο Ευρωκοινοβούλιο γενικότερα. Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εντείνει τον αγώνα του και τη συνεργασία του με τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, τόσο ως περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς, όσο και ως γέφυρα με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές. Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησε με τους συμπροέδρους της Αριστεράς για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ευρωομάδα στην Αθήνα για την παρουσίαση του έργου της.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το επόμενο θεσμικό ραντεβού ανάμεσα στις “δυο ψυχές¨ του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλειστεί για την επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments