Αθλητισμός

ΑΕΚ – Μαρσέιγ 0-2: Τα λάθη που έγιναν [vid]

ΑΕΚ – Μαρσέιγ 0-2: Τα λάθη που έγιναν [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/ COSMOTE TV | Europa League

Μεγάλη ευκαιρία με Λιβάι, καλές στιγμές με «Γκάτσι» και Άμραμπατ

Με Πινέδα στον άξονα ελλείψει Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς στα αριστερά και τον Μάνταλο πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία που βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα μετά το 1-2 της Λεωφόρου επί του Παναθηναϊκού, ξεκίνησε το ματς η ΑΕΚ. Σχήμα που μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά επιθετικό δείχνοντας και την νοοτροπία που ήθελε από την Ένωση σ’ αυτό το ματς ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Ματίας Αλμέιδα.

Το 0-0 παρέμενε, με την ΑΕΚ να δίνει την μπάλα, να περιμένει τη Μαρσέιγ και να ψάχνει κάτι καλό στο τρανζίσιον πιέζοντας ανά διαστήματα και ψηλά ούτως ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθος στην κυκλοφορία από πλευράς Μασσαλών.

Και στο 13′ ήρθε η πρώτη απειλή από πλευράς ΑΕΚ με τον Λιβάι να φεύγει στην κόντρα έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μάνταλου, να σουτάρει και η μπάλα με κόντρα να καταλήγει σε κόρνερ.

Και στο 16′ ήρθε η απάντηση από τη Μαρσέιγ. Οι Μασσαλοί συνδυάστηκαν ωραία από δεξιά, πάτησαν περιοχή, ο Βιτίνια έκανε… τσαφ και εν συνεχεία είδαν τον Κοντογκμπιά να πιάνει ένα δυνατό σουτ με εξαιρετικές προϋποθέσεις με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.To 0-0 παρέμενε με τη Μαρσέιγ ναι μεν να ελέγχει τον ρυθμό, αλλά η ΑΕΚ να δείχνει ικανή να απειλήσει από στατικές φάσεις και κόντρες.

Λάθος Αθανασιάδη και 0-1 η Μαρσέιγ

Και εκεί που όλα φάνταζαν ισορροπημένα ήρθε ένα λάθος του Γιώργου Αθανασιάδη να δώσει το δικαίωμα στη Μαρσέιγ να προηγηθεί. Ο διεθνής πορτιέρε όντας διστακτικός έκανε άστοχη έξοδο στο κόρνερ του Κλος, η άμυνα ολιγώρησε προεξέχοντος του Χατζισαφί που έχασε το μαρκάρισμα και ο Εμπεμπά με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στη γαλλική ομάδα.

Μετά το 0-1 η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και στο 30′ είχε την πρώτη απειλή από στατική φάση. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Σιντιμπέ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μουκουντί τη δεύτερη με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Λόπεθ. Στο 31′ η κεφαλιά του Σιμάνσκι δεν είχε ευτυχή κατάληξη με τη Μαρσέιγ να απειλεί με το 0-2, αλλά ο Αθανασιάδης να λέει αυτή τη φορά «όχι» στην κεφαλιά του Εμπεμπά.

Ηταν εμφανές πως η ΑΕΚ όποτε αποφάσιζε να ανεβάσει τις γραμμές της, είχε κενά στα μετόπισθεν, αλλά ταυτόχρονα προκαλούσε σύγχυση στην άμυνα των Μασσαλών, όπως στο 44′ στο σουτ του Γκατσίνοβιτς. Ή στις καθυστερήσεις στην κεφαλιά του Βίντα. Ωστόσο το ταμπλό έγραφε 0-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Μεγάλη ευκαιρία με Λιβάι, καλές στιγμές με «Γκάτσι» και Άμραμπατ

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν στο δεύτερο 45λεπτο οι δύο ομάδες με την ΑΕΚ να φωνάζει για πέναλτι σε ελαφρύ σπρώξιμο του Πινέδα από τον Κοντογκμπιά με ρέφερι και VAR να δείχνουν «παίζετε». Μία απόφαση που σηκώνει συζήτηση, αν θυμηθεί κανείς και το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Άγιαξ στο ίδιο γήπεδο στο 1-1.

Και στο 51′ η ΑΕΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Άμραμπατ έκανε σέντρα «πάρε-βάλε», ο Λιβάι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λόπεθ τον νίκησε διατηρώντας το 0-1. Η Ένωση ήταν εμφανές πως είχε μπει πολύ δυνατά στο β’ μέρος απέναντι σε μία Μαρσέιγ που προσπαθούσε να βρει ισορροπία.

Η ΑΕΚ μπήκε αφηνιασμένη και στο 55′ την σκυτάλη των φάσεων πήρε ο Γκατσίνοβιτς. Ο Άμραμπατ πάσαρε στον Μάνταλο, εκείνος στον κενό χώρο στον «Γκάτσι» που ελίχθηκε, σούταρε με τον Λόπεθ να του λέει… όχι. Η Ένωση ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ματς απέναντι σε μία ομάδα που υπέφερε, αλλά είχε έναν πορτιέρο-κέρβερο.

Η ΑΕΚ με leader τον Άμραμπατ από δεξιά είχε πνίξει τη Μαρσέιγ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να ελέγξει τον ρυθμό. Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Ένωση κυριαρχεί, λίγο έλειψε να δεχθεί το 2-0 με τον Αθανασιάδη να κάνει σπουδαία επέμβαση στην προσπάθεια του Βιτίνια και να κρατά όρθια τη γηπεδούχο.

Το 0-1 παρέμενε, ο Αλμέιδα προχωρούσε 3 αλλαγές με Αραούχο, Τσούμπερ και Πόνσε αντί Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Λιβάι με την ΑΕΚ να απειλεί εκ νέου στο 69′ με τον Άμραμπατ που ήταν δίχως αμφιβολία ο κορυφαίος «κιτρινόμαυρος». Ο Μαροκινός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, αλλά ο Εμπεμπά είχε προλάβει να του βάλει την κόντρα. Η ΑΕΚ δικαιούταν ένα γκολ, το έψαχνε με υπομονή και ορθόδοξο τρόπο απέναντι σε μία ομάδα που κοιτούσε πρώτα να διασφαλίσει το μηδέν και μετά να ψάξει το 2ο γκολ.

Η Μαρσέιγ, όμως, παρέμενε πάντα επικίνδυνη στην κόντρα και στο 80′ ο Βιτίνια έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-2 και να «τελειώσει» το ματς για τους φιλοξενούμενους.

Και στο τέλος ήρθε το 0-2

Το ρευστό 0-1 επέτρεπε στην ΑΕΚ να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς και στο 89′ ήταν η σειρά του Τσούμπερ να δοκιμάσει τον Λόπεθ που είπε ξανά…. όχι στους παίκτες της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κέρδιζε διαδοχικά κόρνερ, με τον Γαλανόπουλο, τον Χατζισαφί και τον Τσούμπερ, αλλά η μπάλα να μην κάνει το χατίρι της Ένωσης.

Και στο τέλος επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου με τη Μαρσέιγ να κτυπά στην κόντρα και να φθάνει στο 0-2. στο 93′ με τον Σαρ!

Η ΑΕΚ δεν τα παράτησε, έψαξε το γκολ και το άγγιξε με τον Λόπεθ να νικά ξανά τον Τσούμπερ, με το 0-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς.

AEK: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63′ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (63′ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (63′ Πόνσε) Μαρσέιγ: Πο Λόπεθ, Κλος (90+’ Ναντίρ), Λόντι, Εμπεμπά, Μπαλέρντι, Βερετού (90+’ Γιγκό), Κοντογκμπιά, Εντιαγέ (86′ Μουρίγιο), Αρίτ (90+’ Σόλιο), Βιτίνια, Κορέα (59′ Σαρ) ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία) – ΒΟΗΘΟΙ: Μπέιγκι (Σουηδία), Σέντερκβιστ (Σουηδία) – 4ος: Έστλινγκ – VAR: Γκιγιέρμο Κουάδρα (Ισπανία) – AVAR: Θέσαρ Σότο Γκράδο (Ισπανία) Κίτρινες κάρτες: 28′ Γκατσίνοβιτς, 66′ Πόνσε – 45+3′ Βιτίνια

ΠΗΓΗ: SDNA.GR

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments