Γεωπολιτικά

Reuters: Συνάντηση Κατάρ, CIA και Μοσάντ για τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς

Reuters: Συνάντηση Κατάρ, CIA και Μοσάντ για τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: A Palestinian boy reacts next to a burning Israeli vehicle that Palestinian gunmen brought to Gaza after they infiltrated areas of southern Israel, in the northern Gaza Strip October 7, 2023. REUTERS/Mahmoud Issa

Για απελευθέρωση ομήρων και παύση των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα

Το πρακτορείο αναφέρει ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Κατάρ μεταξύ των επικεφαλής της CIA και της Μοσάντ και του πρωθυπουργού του Κατάρ για να συζητήσουν τις παραμέτρους μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων και την παύση των μαχών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Επικαλούμενο πηγή που φέρεται να έχει ενημερωθεί για τη συνάντηση, το Reuters ανέφερε ότι οι συνομιλίες περιλάμβαναν επίσης μια συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα εισαγωγής καυσίμων στη Γάζα για ανθρωπιστικούς λόγους. Μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί με τα φορτηγά τρόφιμα και φάρμακα, αλλά όχι καύσιμα.

Η πληροφορία για απελευθέρωση 10 έως 15 ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας γράφτηκε αρχικά χθες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως το Κατάρ διεξάγει τη διαπραγμάτευση «σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιτύχει την απελευθέρωση 10 έως 15 ομήρων με αντάλλαγμα κατάπαυση του πυρός δύο ημερών» από το Ισραήλ.

Ήδη, το Κατάρ συμμετείχε στη διαπραγμάτευση που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα μίας Αμερικανίδας και της κόρης της, καθώς και δύο Ισραηλινών. Υπενθυμίζεται, ότι φιλοξενεί το πολιτικό γραφείο τη Χαμάς και έχει προσφέρει εκατομμύρια δολάρια οικονομικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι εξέφρασε την Κυριακή την αποφασιστικότητα της χώρας του να συνεχίσει τη μεσολάβηση παρά τις δυσκολίες «που προκαλούν οι ενέργειες της ισραηλινής κατοχής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments