Nέα της αγοράς

EY: Παραλείψεις και λάθη διαπιστώθηκαν μετά από έλεγχο

EY: Παραλείψεις και λάθη διαπιστώθηκαν μετά από έλεγχο

Πηγή Φωτογραφίας: The EY company logo is seen at their headquarters in London, Britain, April 16 2023. REUTERS/Peter Nicholls/File photo Acquire Licensing Rights

Η εταιρεία αναδιαρθρώνει την πρακτική ελέγχου για να συγκεντρώσει τη λήψη αποφάσεων και να αναπτύξει νέα τεχνολογία για να προσπαθήσει να βελτιώσει την ποιότητα.

Η εταιρεία που ανήκει στις Big Four των ελεγκτικών -μαζί με τις Deloitte, KPMG και PwC- έκανε το ασυνήθιστο βήμα να αποκαλύψει τα αποτελέσματα των ετήσιων επιθεωρήσεων πριν από την επίσημη δημοσίευσή τους από το Συμβούλιο Εποπτείας Λογιστικών Εταιρειών (PCAOB), λέγοντας ότι το ποσοστό των ελλείψεων που διαπιστώθηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές ήταν «πολύ υψηλό».

Το Συμβούλιο έθεσε υπό εξέταση 54 ελέγχους που διενεργήθηκαν από την EY US το 2022 και βρέθηκε μπροστά σε πολλά ελαττώματα και ελλείψεις στο 46% εξ αυτών, όπως αποκάλυψαν οι Financial Times.

Αυτό σήμαινε ότι υπήρξε σημαντική επιδείνωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που διαπιστώθηκαν ελλείψεις στο 21% των επιθεωρημένων ελέγχων και η κακή απόδοση συνεχίστηκε και το τρέχον έτος.

Αποκαλύπτοντας συγκεντρωτικά νούμερα τον Ιούλιο, το PCAOB είπε ότι βρήκε ελαττώματα στο 30% των ελέγχων που διενεργήθηκαν συνολικά από τις Big Four. Αυτά τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι η απόδοση της EY είναι σημαντικά χειρότερη από τους ανταγωνιστές της.

Τι θα κάνει η EY

«Αυτό το ποσοστό ευρημάτων δεν αντικατοπτρίζει τα υψηλά μας πρότυπα και είναι απαράδεκτο για εμάς», ανέφεραν σε δήλωσή τους η πρόεδρος της EY ΗΠΑ, Julie Boland και ο αντιπρόεδρος Dante D’Egidio.

Η εταιρεία αναδιαρθρώνει την πρακτική ελέγχου για να συγκεντρώσει τη λήψη αποφάσεων και να αναπτύξει νέα τεχνολογία για να προσπαθήσει να βελτιώσει την ποιότητα, είπαν: «Αυτή η στρατηγική επικεντρώνεται στην απλοποίηση και την τυποποίηση της ελεγκτικής μας προσέγγισης».

Ο D’Egidio ήταν εκείνος που ανέλαβε να διευθύνει την ελεγκτική δραστηριότητα της εταιρείας μέσα στη χρονιά, αντικαθιστώντας τον John King, ο οποίος τη διηύθυνε για τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και τώρα είναι σύμβουλος της Boland.

Το Συμβούλιο PCAOB δηξμιουργήθηκε μετά την κατάρρευση του ενεργειακού ομίλου Enron για να ελέγχει την ποιότητα του ελεγκτικού έργου και να προστατεύει τους επενδυτές. Η EY ελέγχει περισσότερες από 1.000 εταιρείες εισηγμένες στις ΗΠΑ, διατηρώντας ένα μερίδιο αγοράς άνω του 14%, και περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, σύμφωνα με την Ideagen Audit Analytics.

Η πρόεδρος του PCAOB, Erica Williams, δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι ο αριθμός των ελλείψεων που εντοπίστηκαν στις ελεγκτικές εργασίες αυξανόταν σε «εντελώς απαράδεκτα» επίπεδα σε ολόκληρο τον κλάδο και οι εταιρείες δεν θα πρέπει πλέον να κρύβονται πίσω από τις διαταραχές που προκαλούνταν από τον Covid-19 ως δικαιολογίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments