Πολιτική

Πέτσας: Έκτακτη στήριξη στα νοικοκυριά από Μητσοτάκη [vid]

Πέτσας: Έκτακτη στήριξη στα νοικοκυριά από Μητσοτάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ, «Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην κοινωνία κάθε ευρώ που περισσεύει από τον Προϋπολογισμό», τονίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας

Λαϊκισμός και «μαξιλαροπόλεμος» από Κασσελάκη

«Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην κοινωνία κάθε ευρώ που περισσεύει από τον Προϋπολογισμό», τονίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας, με αφορμή το επίδομα αλληλεγγύης που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί. Παράλληλα, ελέγχει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και «μαξιλαροπόλεμο».​

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο εν λόγω επίδομα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως «πρόκειται για αυτό που είπε από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός, ότι δηλαδή κάθε ευρώ που περισσεύει επιστρέφει στην κοινωνία. Είναι 350 εκατομμύρια ευρώ για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Και όταν λέμε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά, δεν μιλάμε για ένα θεωρητικό σχήμα, αλλά για κάτι πρακτικό: η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να στηρίζει τους πιο ευάλωτους, τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη πηγαίνουν καλύτερα, όπως για παράδειγμα η ανεργία που μειώνεται και αυτό σημαίνει εισόδημα για έναν κόσμο που ήταν στο περιθώριο».

​«Έχουμε μεγάλη ευθύνη», συνέχισε ο κύριος Πέτσας, «να συνεχίσουμε αυτή την πορεία. Και ευτυχώς η Ελλάδα, σύμφωνα και με όσα δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες, θα έχει υπερτριπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από ό,τι είναι ο μέσος όρος της ευρωζώνης. Και έτσι αυτή η πολιτική που στοχεύει να μοιράζει δίκαιο μέρισμα στους πιο ευάλωτους θα μπορεί να συνεχιστεί».​Ερωτώμενος για την ακρίβεια, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής απαντά: «Ακούγοντας τον πρωθυπουργό σήμερα το πρωί, αποκόμισα την εντύπωση που έχει όλος ο κόσμος, ότι δηλαδή χρειάζεται επί μακρό χρονικό διάστημα αυτή η στήριξη σε δύο επίπεδα. Ενίσχυση των εισοδημάτων, από τη μια πλευρά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αύξηση στο μισθό τους μετά από 13 χρόνια, έχουμε αύξηση του κατώτατου μισθού, έχουμε ξεπάγωμα των τριετιών για τον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονη επιτάχυνση και αύξηση των ελέγχων, από την άλλη πλευρά. Επιβλήθηκαν χαρακτηριστικά πρόστιμα 8 εκατομμυρίων ευρώ και δε νομίζω στο παρελθόν να είχαμε κάτι τέτοιο. Κανένας δεν πίστευε πως μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμα σε τέτοιες εταιρείες – κολοσσούς. Κι ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αυτά τα πρόστιμα εισπράττονται. Αυτό έχει μεγάλη σημασία στην εμπέδωση του αισθήματος δικαίου στους καταναλωτές και σε όλους τους πολίτες. Και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, προσπαθώντας να τιθασεύσουμε αυτό το τέρας του πληθωρισμού, που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο».

Σχετικά με το εάν υπάρχει αίσθημα οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας στην Ελλάδα, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αποσαφηνίζει πως «ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις, και τα βασικά προβλήματα της κοινωνίας είναι τα ίδια με αυτά που υπήρχαν πριν από τις εκλογές. Το βασικό πρόβλημα είναι το πρόβλημα της ακρίβειας. Από τον Σεπτέμβρη του 2021, λόγω της ενεργειακής κρίσης, ο πληθωρισμός χτυπάει την πόρτα των νοικοκυριών και για αυτό τα στηρίζουμε». Αναφερόμενος στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κύριος Πέτσας υπογραμμίζει ότι «από τους 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες, περίπου 450.000 θα επιβαρυνθούν λόγω του μαχητού τεκμηρίου, που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει βγει στη δημόσια διαβούλευση. Βέβαια, περιμένω να το κρίνω μετά τη διαβούλευση γιατί μπορεί να υπάρξουν βελτιώσεις όσον αφορά την αντίληψη που έχουν και οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και η κοινωνία συνολικά».

Μιλώντας, εν συνεχεία, για το εάν το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «χτυπά» τη μεγάλη φοροδιαφυγή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, επί διακυβέρνησής του, τσάκισε για 4,5 χρόνια τη μεσαία τάξη. Τσάκισε και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς με τις επιλογές του, είτε αυτό ήταν υπεροφορολόγηση είτε κατάργηση επιδομάτων είτε μείωση συντάξεων».​Ο κ. Στέλιος Πέτσας συμπλήρωσε «για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν τεχνητά μικρότερα εισοδήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε. Θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους να εισπράξουμε τα δίκαια έσοδα που αφορούν αυτή την επαγγελματική μερίδα. Αυτοί που δηλώνουν περισσότερα από το τεκμαρτό εισόδημα έχουν για πρώτη φορά, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κίνητρο να δηλώσουν τα πραγματικά εισοδήματά τους. Κι αυτό γιατί έχουμε μειώσει πενήντα φόρους την τελευταία τετραετία, αλλά και γιατί μειώνεται κατά 50% τώρα ο φόρος επιτηδεύματος για αυτούς. Εμείς επενδύουμε στη σωστή σχέση κινήτρων με την κοινωνία και θα συνεχίσουμε να μειώνουμε τους φόρους, με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Σε ό,τι αφορά την πολιτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κύριος Πέτσας επικαλείται τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός είπε να έχουμε μια τεκμηριωμένη αντιπολίτευση και εμείς βλέπουμε μόνο λαϊκισμό. Γιατί η πρόταση για 10.000 ευρώ αφορολόγητο είναι μια αντιγραφή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης από τον κ. Τσίπρα. Τα υποσχόταν όλα σε όλους και, ως κυβέρνηση, τα πήρε όλα από όλους. Αυτό που χρειάζεται είναι μια τεκμηριωμένη αντιπολίτευση και δεν την βλέπουμε, όπως δεν την βλέπει και ολόκληρη η κοινωνία, όπως άλλωστε καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.​Και εκτός από λαϊκισμό βλέπουμε και «μαξιλαροπόλεμο». Η σχετική δήλωση του κ. Κασσελάκη είναι προβληματική, όχι κυρίως επειδή στρέφεται εναντίον του κ. Τσίπρα, αλλά επειδή στρέφεται εναντίον του εαυτού του. Πριν ένα μήνα έλεγε στον ΣΕΒ τι ωραίο και τι καλό είναι αυτό το μαξιλάρι και τώρα λέει πως είναι καταστροφικό και έπρεπε να το είχε ξοδέψει για να πάρει ψήφους. Είναι τρομερή αντίφαση και ενδεικτική της τρικυμίας στην οποία βρίσκεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments