Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε βαθιά κρίση

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε βαθιά κρίση

Πηγή Φωτογραφίας: [365047] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Γρίφος η επόμενη μέρα για την Κουμουνδούρου.

Το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατρακυλήσει στην τρίτη θέση είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες εβδομάδες  Σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Κασσελάκης έσπευσε να επιπλήξει με σκληρό τρόπο όσους έφυγαν ή σκέφτονται να φύγουν από την Αντιπολίτευση (δηλαδή τους “τραμπιστές” – “αποστάτες”). Και όσο κι αν ισχυρίζεται ότι έχει τείνει χείρα φιλίας σε όσους αντιτίθενται στην πολιτική του επιλογή, κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει ότι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει μάλλον με εκείνη μιας διάσπαρτης διάλυσης.

Η κατάθεση στεφάνων από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην πεντηκοστή επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, χωρίς την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει αυτή την κατάσταση. Είχε προηγηθεί η άρνηση της κοινής συμμετοχής και ο κ. Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της ΕΑΤ-ΕΣΑ στο πάρκο Ελευθερίας και αρνήθηκε να συμμετάσχει από κοινού στην εκδήλωση μνήμης.

Το μεγάλο ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τι θα γίνει με την “Ομάδα Αχτσιόγλου”, τα μέλη της οποίας συνεχίζουν να “φυλλοροούν”, παρά τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να χτίσει γέφυρες προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος. Μάλιστα, όσοι παραμένουν στην Κουμουνδούρου φαίνεται να ποντάρουν πολλά στο ρόλο του πρώην αρχηγού του κόμματος, γεγονός που αποτυπώνεται στις δηλώσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας του κόμματος και ειδικότερα για τις αναφορές από πλευράς «προεδρικών» για «5η φάλαγγα».

«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στο ευρωκοινοβούλιο τα πράγματα προχωρούν (…) Δεν μπορώ να φανταστώ τι πιο βασικό υπήρχε που κράτησε δύο ώρες την καθυστέρηση στην Επιτροπή. Να σεβόμαστε λίγο τη διαδικασία (…) Βρέθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσω για τους τότε στόχους από τον τότε πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, μια πρόταση τιμητική (…) Στην Ευρώπη Αριστερά και Πράσινοι είναι μια στιβαρή συμμαχία. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε.

Για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ που προκάλεσε νέα σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «είναι αντιδιαμετρικά αντίθεση με αυτήν του κ. Κασσελάκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments