Πολιτική

Σκέρτσος: Τον Δεκέμβριο το νομοσχέδιο για ιδιωτικά ΑΕΙ

Σκέρτσος: Τον Δεκέμβριο το νομοσχέδιο για ιδιωτικά ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αυξήσεις 3,1% στις συντάξεις.

Εντός του Δεκεμβρίου φέρνει στην πολιτική ατζέντα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: αυτό κάνει γνωστό ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, σε συνέντευξη που παραχωρεί στον ιστοχώρο liberal.

Ο Άκης Σκέρτσος δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν εκλαμβάνει ως «λευκή επιταγή» το εκλογικό της ποσοστό, υπογραμμίζει ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα προχωρήσει ακόμη κι αν έχει πολιτικό κόστος και στέλνει το μήνυμα ότι όλοι κρίνονται από τους πολίτες, σχολιάζοντας συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, που έγιναν αντικείμενο κριτικής το τελευταίο διάστημα.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται σε σειρά ζητημάτων, όπως τις επόμενες κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τις αυξήσεις στις συντάξεις, την ακρίβεια, τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Μέσα στον Δεκέμβριο θα παρουσιάσουμε το Σχέδιο Νόμου για τη δυνατότητα ίδρυσης Μη Κρατικών Πανεπιστημίων και στην Ελλάδα. Είναι προγραμματική μας δέσμευση και κίνηση εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά συμβαίνοντα, ουσιαστικά πρόκειται για διόρθωση μια ιστορικής εκπαιδευτικής ανορθογραφίας. Παράλληλα, θα ενισχύουμε τα Δημόσια Πανεπιστήμια, η στήριξη των οποίων αποτελεί προτεραιότητα μας», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Σε σχέση με το θέμα της ακρίβειας, ο κύριος Σκέρτσος αναφέρεται σε όλες τις κυβερνητικές δράσεις, μεταξύ των οποίων τα πρόστιμα: «Από την αρχή του έτους έχουν γίνει από τη ΔΙΜΕΑ σχεδόν 20.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους σχεδόν 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, συνυπολογίζοντας τα τελευταία σε 2 μεγάλες εταιρείες, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ». Ενώ «στο μέτρο της μόνιμης μείωσης τιμών, κατά 5% τουλάχιστον, για έξι μήνες, έχουν μπει περισσότερα από 850 προϊόντα, που αποτελούν μεγάλο κομμάτι του καλαθιού του νοικοκυριού».

Ακόμη, ο κύριος Σκέρτσος δίνει την είδηση πως οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά 3,1%. Ειδικότερα, «θα έχουμε μια νέα μόνιμη αύξηση των συντάξεων στις αρχές του χρόνου κατά 3,1%. Είμαστε κοντά στο τέλος του έτους, οπότε μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για την πορεία της ανάπτυξης και του πληθωρισμού, θα είναι, εκεί κοντά στο 3%». Και μαζί με τις αυξήσεις στις συντάξεις, θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού την άνοιξη, αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, συμπλήρωσε, «προϋπόθεση για να έχουμε αυτή τη σταθερή μόνιμη ενίσχυση εισοδήματος είναι να πηγαίνει καλά η οικονομία, να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία στηρίζει την επιχειρηματικότητα, τις ιδιωτικές επενδύσεις και ταυτόχρονα υλοποιεί πολλές και καλές δημόσιες επενδύσεις».

Αναφερόμενος, τέλος, στις διεργασίες και τις ανακατατάξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει πως “δυστυχώς παρατηρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα ηγεσία του επιμένει στον λαϊκισμό και την τοξικότητα, παρότι καταδικάστηκαν στη διπλή εθνική κάλπη. Για εμάς, όπως προανέφερα, αυτός είναι ο πήχης, τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως χώρα και ως κοινωνία για να «Γίνουμε Ευρώπη». Πιστεύουμε σε μία φιλελεύθερη δημοκρατία και στην ανοικτή οικονομία, σε ένα δίκαιο κράτος, σε μια κοινωνία αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας για την οποία πρέπει να συστρατεύονται τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές δυνάμεις”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments