Πολιτική

Άδωνις: Κάθε ηθοποιός θεωρείται αυτοαπασχολούμενος και δικαιούχος επιδόματος ανεργίας

Άδωνις: Κάθε ηθοποιός θεωρείται αυτοαπασχολούμενος και δικαιούχος επιδόματος ανεργίας

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI),Το γεγονός ότι οι ηθοποιοί είναι αυτοαπασχολούμενοι και άρα, δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας υπογράμμισε, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι ηθοποιοί είναι οιονεί μισθωτοί»

Το γεγονός ότι οι ηθοποιοί είναι αυτοαπασχολούμενοι και άρα, δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας υπογράμμισε, σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Σπύρου Μπιμπίλα, πως «για εμένα και το υπουργείο Εργασίας, και στον ΕΦΚΑ και στην ΔΥΠΑ ένας ηθοποιός θεωρείται αυτοαπασχολούμενος και άρα, δικαιούχος επιδόματος ανεργίας».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύθηκε στο Κοινοβούλιο για την αποκατάσταση οιασδήποτε αδικίας, λέγοντας: «Η γραμματέας μου θα επικοινωνήσει, σήμερα κιόλας, με τον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για να υπάρχει ραντεβού με εκπρόσωπο και της ΔΥΠΑ».

«Για εμάς», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας, «οι ηθοποιοί είναι οιονεί μισθωτοί και, κατά συνέπεια, δικαιούνται επιδόματος ανεργίας.

Κανένας ηθοποιός δεν θέλω να χάσει το επίδομά του.

Άμεσα, σήμερα κιόλας, δεσμεύομαι για την αποκατάσταση οποιασδήποτε αδικίας στους συντομότερους δυνατούς χρόνους», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments