Πολιτική

Κασσελάκης: Αποστάσεις από Τσίπρα – Έμμεση παραίνεση για έξοδο στην Ομάδα Αχτσιόγλου

Κασσελάκης: Αποστάσεις από Τσίπρα – Έμμεση παραίνεση για έξοδο στην Ομάδα Αχτσιόγλου

Πηγή Φωτογραφίας: [365167] ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

"Να αποφασίσουν τώρα. Δεν μπορούν να παίζουν με την αγωνία του κόσμου", δήλωσε ο Κασσελάκης για Ομάδα Αχτσιόγλου.

Έμμεση αλλά σαφή παραίνεση για έξοδο έκανε προ ολίγου ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τήρησε ευδιάκριτες αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από την πρόσφατη στάση του Παύλου Πολάκη απέναντι στην Σία Αναγνωστοπούλου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχθηκε για τις διαφωνίες και τις αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε πως «ό,τι είχα να πω στην Κεντρική Επιτροπή το είπα. Μια μικρή ομάδα έδωσε πάσο σε ύβρεις κατά όλου του κόμματος. Έτεινα χείρα φιλίας. Σέβομαι πολύ το κόμμα γιατί το επέλεξα, με τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της πρόσφερα όποια θέση ήθελε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «δεν ήταν χρήσιμο, δεν βοήθησε αυτό που είπε» για τη Σία Αναγνωστοπούλου.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του άφησε αιχμές για την προηγούμενη περίοδο στο κόμμα και τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, καθώς έκανε λόγο για «βουβαμάρα στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ» σε αντιδιαστολή με την κατάσταση που επικρατεί τώρα, «σε σχέση με τη βουβαμάρα που εκδηλώθηκε με ποσοστό 17%-18%» στις εθνικές εκλογές, όπως είπε. Στο πλαίσιο αυτό, απέδωσε το 41% που έλαβε η ΝΔ στις περασμένες εκλογές, στο «γιατί εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους στην αποχή», όπως είπε. Ακόμη, «να είμαστε αντικειμενικοί» σημείωσε, λέγοντας πως αντικειμενικό μέγεθος είναι η Στατιστική, σύμφωνα με την οποία το 2023 σε σχέση με το 2019 η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της, το ΠΑΣΟΚ αύξησε ποσοστά του, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τα μείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, αιτία αυτού ήταν η «απογοήτευση σε εμάς ότι δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση».

Ακολούθως, «για να μπορεί κάποιος να κυβερνήσει πρέπει να μπορεί να δείξει δείγμα γραφής στο διακύβευμα που έχει μπροστά του, για μένα το διακύβευμα είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, καθώς «αν το θέμα ήταν προσωπικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν πρωθυπουργός» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης. Παράλληλα, πήρε αποστάσεις από τη δήλωσή του ότι μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως ουδέποτε είπα ότι ένα άτομο με αλλαγή προέδρου θα μπορέσει να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι η ομάδα των «6+6» (και η οποία αριθμεί 7 βουλευτές) φέρεται να αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατή η συνύπαρξη με τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος.

Μάλιστα, είπε ότι από την πρώτη στιγμή προσκάλεσε την κυρία Αχτσιόγλου και της προσέφερε όποιο ρόλο θέλει. «Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Έχω πει ο δεύτερος είναι πρώτος. Είπα ελάτε να είστε η ηγετική ομάδα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments