Πολιτική

Τα επόμενα βήματα Μητσοτάκη στο νέο πολιτικό σκηνικό

Τα επόμενα βήματα Μητσοτάκη στο νέο πολιτικό σκηνικό

Πηγή Φωτογραφίας: [363216] ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το ΠΑΣΟΚ περνά στη δεύτερη θέση και η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει την πολιτική τακτική της.

Μέσα από τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό κλίμα. Από τη μία επιβεβαιώνεται η πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από την άλλη το ΠΑΣΟΚ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση με περαιτέρω υποχώρηση.

Οι έρευνες της κοινής γνώμης μπορεί να έφεραν χαμόγελα ικανοποίησης μεταξύ των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου, με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού να σχολιάζουν ότι «οι μετρήσεις δείχνουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη», ωστόσο παραμένουν ανοιχτά τα μέτωπα της καθημερινότητας και η ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα στο ραντάρ της κυβέρνησης με φόντο τη δημοσκοπική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και την ενίσχυση των ποσοστών της Χαριλάου Τρικούπη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει την Κουμουνδούρου με στροφή προς τα αριστερά, προκειμένου να κερδίσει φυγόκεντρες δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ φαίνεται να ετοιμάζει τη δική της απάντηση στη διαδικασία από την Αριστερά, επιμένοντας σε μια κεντρική στρατηγική για τη συνέχεια, με κύριο άξονα το μεταρρυθμιστικό έργο Το μήνυμα που προσπαθεί να στείλει η ΝΔ είναι ότι, παρά τις αντιδράσεις, θα επανέλθει στον πυρήνα των αλλαγών που προωθούνται και σχεδιάζονται χωρίς εκπτώσεις και υπαναχωρήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης δραστηριοποιείται όλο και περισσότερο, δίνει τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και πραγματοποιεί περιοδείες με επίκεντρο τις αναγκαίες αλλαγές στις δομές του κράτους.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι, ενώ η πρωτιά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να είναι εξασφαλισμένη, το σοβαρό ζήτημα της αύξησης των τιμών παραμένει πηγή ανησυχίας, καθώς περισσότεροι από οκτώ στους δέκα (δημοσκόπηση Marc) πολίτες δηλώνουν ότι ανησυχούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζήτημα για τις αυξήσεις των τιμών που καταγράφονται στην αγορά. Όταν ρωτήθηκαν συγκεκριμένα για τις κατηγορίες αγαθών για τις οποίες ανησυχούν περισσότερο για τις αυξήσεις των τιμών, το ποσοστό αυξήθηκε περαιτέρω, με την πλειοψηφία να αναφέρει τα τρόφιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης/αέριο και το ενοίκιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments