Αντίθετα, συνιστά να “γεμίζεις φυτικές ίνες και πρωτεΐνες στα γεύματα και τα σνακ” για να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για την υγεία του εντέρου, τα προβιοτικά οφέλη είναι ελάχιστα στην καλύτερη περίπτωση και ενθαρρύνει τη στροφή σε άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι, το κεφίρ και το ξινολάχανο.
Με όλα αυτά, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό στο να ρίχνεις το μηλόξυδο ως καρύκευμα ή ως συστατικό σε ένα ρόφημα ή σε σπιτικές σος για σαλάτα, ως μέρος μιας μαρινάδας για θαλασσινά και ως ενισχυτικό γεύσης για το ρύζι”.
Επίσης, υπάρχου και συμπληρώματα με μηλόξυδο έχουν γίνει δημοφιλή, πολλά από αυτά όμως περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά.