Αθλητισμός

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην MARCA για τον Ολυμπιακό: “Είμαστε θρύλοι σε όλα τα αθλήματα”

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην MARCA για τον Ολυμπιακό: “Είμαστε θρύλοι σε όλα τα αθλήματα”
Μεγάλη συνέντευξη στην MARCA παραχώρησε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην Ελλάδα και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην MARCA. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στους πρώτους του μήνες στην Ελλάδα, την διεκδίκηση τίτλων με τους ερυθρόλευκους, αλλά και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ:

Για τους πέντε μήνες του στην Ελλάδα:Πολλοί θετικοί. Ήρθα στην μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, με πολλές απαιτήσεις, που επιτρέπουν να παλέψουμε για τον τίτλο, να παίξουμε στην Ευρώπη. Μου φαίνονται παραπάνω από πέντε μήνες, εξαιτίας της συναισθηματικής έντασης και του πάθους”.

Για την διαδικασία προσαρμογής σε μία νέα χώρα: Το πρώτο πράγματα είναι να αντιληφθείς πού είσαι. Μπορώ να είμαι μόνο ευγνώμων στους οπαδούς, γιατί πάντα μας δίνουν μεγάλη στήριξη και ακόμη στις δύσκολες στιγμές μένουν στο πλευρό της ομάδας. Η προσαρμογή ήταν εύκολη. Πρέπει να γνωρίζεις την ιδιοσυγκρασία, πώς αισθάνονται, πώς ζουν.

Ήταν γνώριμο να προσαρμόζεσαι σε μία χώρα της Μεσογείου, με καλή ποιότητα ζωής, με καλό φαγητό. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να έχεις γνώση του σταφ σου και των προσωπικοτήτων τους. Πρέπει να βασιστούμε στο προπονητικό σταφ της Ελλάδα για να το μάθουμε”.

Για τη συνεργασία με τον Αντόνιο Κορδόν: “Το να έρχεσαι εδώ σε μία μεγάλη ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις, όπου είναι δυνατόν να δώσεις μάχη για τίτλους και να παίξει στην Ευρώπη ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας και ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την εμπιστοσύνη. Το να είναι δυνατόν να ζήσεις αυτό το προνόμιο και να έχεις τον Αντόνιο Κορδόν, κάποιον που ξέρω καλά και είναι από τους καλύτερους αθλητικούς διευθυντές στην Ευρώπη, είναι ο άλλος παράγοντας που το έκανε δυνατόν”.

Για την αλλαγή παραστάσεων: “Είναι κάτι που ψάχναμε. Πάντα προσπαθούσα να ‘εκθέσω’ τον εαυτό μου σε διαφορετικές εμπειρίες και ρόλους, το να μπορώ να δουλέψω με ένα ρόστερ πολλών εθνικοτήτων, να μεταφέρω και να πείσω σε άλλη γλώσσα. Το να βγαίνω εκτός Ισπανίας είναι καλή εμπειρία και πάνω απ’ όλα εδώ μπορώ να παλέψω για μεγάλους στόχους.

Για τις υψηλές απαιτήσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά: “Είναι αλήθεια πως πέρσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 3η θέση και ήταν κακή χρονιά για την ομάδα όσον αφορά στις καταστάσεις. Για αυτό τον λόγο οι 17 μεταγραφές, αλλά και τα προκριματικά για να μπορούμε να μπούμε στο Europa League έκαναν τα πράγματα πιο περίπλοκα. Αλλά είναι συναρπαστικό. Είναι μία ομάδα που η νίκη είναι στο DNA της. Όλα αυτά μεγαλώνουν τα καλά, αλλά και τα κακά και κάνουν την εμπειρία τόσο έντονη”.

Πηγή: sport24.gr//Κώστας Αυγουστάκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments