Πολιτική

Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης έως τις ευρωεκλογές

Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης έως τις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [364660] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 27ης ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ECONOMIST (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Καθημερινότητα και μεταρρυθμίσεις κυριαρχούν στην κυβερνητική ατζέντα.

Η δημοσκόπηση της Pulseτους δίνει είκοσι μονάδες προβάδισμα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά από το δεύτερο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, με 33% έναντι 13% αντίστοιχα. Μαξίμου και Πειραιώς προετοιμάζονται για τον επόμενο μεγάλο πολιτικό σταθμό, τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, χωρίς προς το παρόν να έχει διαμορφωθεί μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Το νήμα της πρώιμης προεκλογικής περιόδου “έκοψε” ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Φθιώτιδα, καλώντας τους πολίτες, στην επόμενη κάλπη των ευρωεκλογών να ψηφίσουν με κριτήριο “ποιο κόμμα μπορεί να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα στην Ευρώπη και να διεκδικεί σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους, για να μπορούμε να κάνουμε τη δική σας τη ζωή, τη δική σας την καθημερινότητα καλύτερη” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έθεσε επίσης ως στόχο η γαλάζια παράταξη να λάβει τόσο υψηλό ποσοστό όσο και στις εθνικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Ωστόσο, όπως επανέλαβε για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός, τα ποσοστά αυτά δεν πρέπει να οδηγήσουν σε οίηση και αλαζονεία. Το 41% των εθνικών εκλογών είναι “βαριά ευθύνη”, γιατί αποτελεί εντολή για “περισσότερη δουλειά και περισσότερα αποτελέσματα”, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Φθιώτιδα ο πρωθυπουργός.

Με δεδομένη, δε, την κατάσταση που επικρατεί στην αντιπολίτευση και την αλλαγή των συσχετισμών μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε μπροστά του τα προβλήματα των πολιτών και τις έμπρακτες λύσεις τους.

Άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών,  επιμένοντας σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές προς όφελος των πολλών, χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος. Ενισχυτικά των κυβερνητικών προθέσεων , λογίζονται και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse, στην οποία αποτυπώνεται ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σχεδόν έξι στους δέκα κρίνουν θετικά τη μεγάλη μεταρρύθμιση που προωθείται στο φορολογικό σύστημα.

Ειδικότερα, σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για ένα νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, το 19% λέει ότι αυτό κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 40% πιστεύει ότι είναι σωστή η κατεύθυνση αλλά χρειάζεται κάποιες τροποποιήσεις, το 30% λέει ότι είναι λανθασμένη η κατεύθυνση και το 11% δεν έχει γνώμη για το θέμα αυτό. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ωστόσο, φαίνεται να είναι διχασμένοι στις απόψεις τους, με σχεδόν έναν στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες να λέει ότι οι ρυθμίσεις είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 10% πιστεύει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και το 36% πιστεύει ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται τροποποιήσεις.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που το νέο φορολογικό νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η κυβέρνηση δήλωσε ανοιχτή σε διάλογο και προτάσεις, δηλώνοντας ότι τα μέτρα που προωθούνται δεν έχουν, σε καμιά περίπτωση, οριζόντιο χαρακτήρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments