Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ [vid]

Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Νέο πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που παρουσιάσθηκε στο σημερινό (23/11) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από το ΠΑΣΟΚ και στη δημοσκόπηση της Pulse.

Νέο πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που παρουσιάσθηκε στο σημερινό (23/11) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ – Κίηνμα Αλλαγής, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες σε ποσοστό που φθάνει το 62% πιστεύουν ότι τα πράγματα για το κόμμα μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών (και χωρίς να υπολογίζονται αυτές που έλαβαν χώρα σήμερα) θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα.

Παράλληλα, στο σύνολο των ερωτηθέντων, οι έξι στους δέκα κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του Προέδρου του κόμματος, ενώ, το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ τις κρίνει θετικά.

Η δημοσκόπηση, πάντως, αναδεικνύει και τη «μάχη» για τη δεύτερη θέση στο πολιτικό σκηνικό, με το ΠΑΣΟΚ να περνά στη δεύτερη θέση, λαμβάνοντας 0,5% πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό 13% (με όλες τις απαντήσεις, χωρίς κατανομή των αναποφάσιστων).

Στη δημοσκόπηση μετρήθηκαν και οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης στις μεταρρυθμιστικές κινήσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων. Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες κρίνουν ότι οι προτάσεις είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι αναγκαίες κάποιες διορθώσεις.

Στην πρόθεση ψήφου, η πολιτική παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται και σε αυτήν τη δημοσκόπηση, με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει ποσοστό 33%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 9%. Στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου, η Νέας Δημοκρατίας έλαβε 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 15% και ήταν δεύτερος, ενώ το ΠΑΣΟΚ έλαβε 12% και το ΚΚΕ 8,5%.

Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 38%, το ΠΑΣΟΚ 15%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ενώ διψήφιο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ, στο 10,5%.

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «μάχη» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση από τις εκλογές του 2019, τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις Μάϊου και Ιουνίου, έως την έρευνα που παρουσιάσθηκε απόψε (23/11), αφού το 2019 η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν 23,4%, μειώθηκε σε 8,6% τον Μάιο για να φθάσει το 6% τον Ιουνίου και πλέον, δημοσκοπικά, το ΠΑΣΟΚ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή μονάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments