Trash

Karlie Kloss: Από μοντέλο έγινε εκατομμυριούχα

Karlie Kloss: Από μοντέλο έγινε εκατομμυριούχα

Πηγή Φωτογραφίας: celebmafia.com

Η Kloss έχει πραγματοποιήσει επίσης δώδεκα ακόμη επενδύσεις, η καθεμία αξίας μεγαλύτερης ή ίσης του 1 εκατομμυρίου λιρών, σε εταιρείες που της έχουν τραβήξει την προσοχή. Αυτή την άνοιξη, για παράδειγμα, ανακοινώθηκε ότι ήταν επενδυτής σε μια νέα εταιρεία με πάνες που ονομάζεται Coterie.

Την περασμένη Κυριακή στο κλαμπ Delilah μέσα στο ξενοδοχείο Wynn Hotel Las Vegas, το σούπερ μόντελ Κάρλι Κλος (Karlie Kloss ), ύψους 1,80 μ., με ένα μίνι φόρεμα και ψηλοτάκουνες μπότες μέχρι το γόνατο, περπατούσε στην αίθουσα μαζί με την καλή της φίλη, το plus-size μοντέλο Ashley Graham. Το διεθνές πλήθος των playboy ήταν εκεί -ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο κινηματογραφικός του σύντροφος Τόμπι Μαγκουάιρ, οι τραγουδιστές Τζάστιν Μπίμπερ και Αξλ Ρόουζ, οι κληρονόμοι Μπαλταζάρ Γκέτι και Μπρούκλιν Μπέκαμ, ο ράπερ Λιλ Μπέιμπι και πολλοί άλλοι. Ο DJ είναι ο Αμερικανός παραγωγός δίσκων Questlove. Πίσω από αυστηρά κλειστές πόρτες, το πιο τυχερό 0,01% έχει διάθεση για πάρτι μετά από ένα ιδιαίτερα αστραφτερό Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karlie Kloss (@karliekloss)

Αλλά η Kloss, 31 ετών, έχει περισσότερους λόγους για να τσουγκρίσει το ποτήρι με τη σαμπάνια της με τους διάσημους φίλους της. Διότι το πρώην μοντέλο της Victoria’s Secret μόλις αγόρασε τη διμηνιαίο βρετανικό περιοδικό μόδας i-D από το Vice Media Group, μήνες αφότου η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η εξαγορά, μέσω της εταιρείας της Bedford Media, έρχεται τρία χρόνια αφότου η ίδια και μια ομάδα άλλων επενδυτών υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων και το μοντέλο (και κόρη της Cindy Crawford) Kaia Gerber, αγόρασαν το W, το υψηλής ποιότητας περιοδικό μόδας.

Πράγματι, η γυναίκα που ως επί το πλείστον έχουμε συνδέσει -δικαίως ή όχι- με έναν χλιδάτο τρόπο ζωής και μια αμφιλεγόμενη εταιρεία εσωρούχων, τώρα, όπως φαίνεται, γίνεται μια μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης με επιρροή.

Το περιοδικό i-D ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή και πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή της Vogue Terry Jones το 1980 και έγινε γνωστό ως το σπίτι του αναρχικού post-punk street style της Βρετανίας. Στο αποκορύφωμα της φήμης του i-D στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η all-American Kloss, που μεγάλωσε στην πολιτεία Μισούρι της Μεσοδυτικής Ευρώπης, ήταν ακόμη μωρό.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι οπαδοί του i-D έχουν μειωθεί και η Kloss εντόπισε αυτό που πιστεύει ότι είναι μια πρώτης τάξεως επιχειρηματική ευκαιρία. Σε δήλωσή τους, τα αφεντικά του Vice Media Group δήλωσαν ότι έχουν μεγάλες ελπίδες ότι μπορεί τώρα να σώσει το περιοδικό. ‘«Έχει ένα βαθύ πάθος για την τεχνολογία και τη διασταύρωση της μόδας, των μέσων ενημέρωσης και του πολιτισμού σε παγκόσμια βάση και πιστεύουμε ότι το brand είναι σε εξαιρετικά χέρια για να συνεχίσει να χτίζει πάνω στη σημαντική του θέση στον κόσμο της μόδας και να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία που βλέπουμε για την επιχείρηση», ανέφεραν.

Προφανώς η Kloss, η οποία τώρα γίνεται διευθύνουσα σύμβουλος, πιστεύει ότι μπορεί να δώσει νέα πνοή στο brand για να αξίζει τον κόπο. Η Karen North, καθηγήτρια επικοινωνίας στο Annenberg School for Journalism, αναφέρει στο δημοσίευμα ότι πρόκειται για μια ολοένα και πιο συνηθισμένη τακτική στον κόσμο των υπερπλουσίων. «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι άνθρωποι που διαθέτουν τα μέσα βρίσκουν πράγματα για τα οποία ενδιαφέρονται και αποφασίζουν να τα αναμορφώσουν ώστε να παραμείνουν ζωντανά – και δεν είναι πλέον μόνο οι παραδοσιακοί επιχειρηματίες με τα μέσα».

Η Kloss, πράγματι, είναι μία από τις νέες γυναίκες επιχειρηματίες που έχουν κάνει την περιουσία τους στον τομέα της ψυχαγωγίας ή/και της μόδας και τώρα προσπαθούν να χτίσουν αυτοκρατορίες αλλού.

Από τις ηθοποιούς Gwyneth Paltrow και Sofia Vergara μέχρι την ποπ σταρ Rihanna, οι διάσημες επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τη δύναμη που συγκεντρώνουν λόγω του υψηλού δημόσιου προφίλ τους και των τεράστιων προσωπικών τους τραπεζικών λογαριασμών. Με περιουσία 32 εκατομμυρίων λιρών από μόνη της και παντρεμένη με τον διευθύνοντα εταίρο εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Josh Kushner – αδελφό του Jared, του συζύγου της Ivanka Trump – ο οποίος έχει περιουσία 3 δισεκατομμυρίων λιρών, η Kloss έχει την ευκαιρία να κάνει δυνητικά πολύ έξυπνες επενδύσεις.

Πρόσφατα ξεκίνησε μια επιχείρηση πώλησης ψηφιακών ρούχων σε άβαταρ στο Roblox, τη διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών που αγαπούν οι έφηβοι παγκοσμίως. Η παλαιότερη γενιά μπορεί να ανασηκώνει τους ώμους της αμήχανα, αλλά είναι μέρος μιας βιομηχανίας δισεκατομμυρίων – και εκείνη θέλει να συμμετάσχει.

Η Kloss έχει πραγματοποιήσει επίσης δώδεκα ακόμη επενδύσεις, η καθεμία αξίας μεγαλύτερης ή ίσης του 1 εκατομμυρίου λιρών, σε εταιρείες που της έχουν τραβήξει την προσοχή. Αυτή την άνοιξη, για παράδειγμα, ανακοινώθηκε ότι ήταν επενδυτής σε μια νέα εταιρεία με πάνες που ονομάζεται Coterie. Μητέρα πλέον δύο παιδιών, έπεσε πάνω στην εταιρεία όταν περίμενε το πρώτο της μωρό, τον Levi, το 2021, έκανε την έρευνά της και αποφάσισε ότι επρόκειτο για μια επιχείρηση που θα μπορούσε να αποφέρει κέρδη. Ο δεύτερος γιος της, ο Elijah, γεννήθηκε φέτος τον Ιούλιο.

Πράγματι, η Kloss επενδύει από τα 21 της χρόνια. «Είμαι αισιόδοξη. Όταν βλέπω ένα πρόβλημα, το βλέπω ως μια ευκαιρία να λύσω κάτι», δήλωσε στο περιοδικό Forbes. «Μου αρέσουν οι επιχειρήσεις, μου αρέσει να συναντώ επιχειρηματίες που δημιουργούν ενδιαφέροντα πράγματα. Νομίζω ότι η πρώτη επιταγή (επένδυσης) που έδωσα ποτέ σε “άγγελο” ήταν σε μια εταιρεία με ένα προϊόν που αρχικά είχα την ιδέα να ξεκινήσω. Πραγματικά το σκέφτηκα πολύ και αποφάσισα ότι θα προτιμούσα να επενδύσω σε αυτούς, επειδή πιστεύω τόσο βαθιά στο πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν και πιστεύω ότι μπορούν να το κάνουν καλύτερα από εμένα». (Το προϊόν αυτό ήταν μια εταιρεία παράδοσης βιολογικών ταμπόν με την επωνυμία Lola.)

Σε αντίθεση με την Gwyneth Paltrow, η οποία έχτισε την αυτοκρατορία της με την «επιμέλεια» συστάσεων για προϊόντα που φτιάχνονται κυρίως από άλλους, κάτω από τη δική της μάρκα Goop, η Kloss δεν έχει ακόμη επιδιώξει να ενοποιήσει ή να εξατομικεύσει το χαρτοφυλάκιό της. Το πιο γνωστό της εγχείρημα εκτός του μόντελινγκ ήταν η μη κερδοσκοπική πλατφόρμα Kode With Klossy, την οποία δημιούργησε το 2015 για να προσπαθήσει να κάνει περισσότερα κορίτσια να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό υπολογιστών μέσω υποτροφιών και θερινών κατασκηνώσεων.

Η Kloss από τη μία πλευρά είναι μια σοβαρή επιχειρηματίας που μιλάει ανοιχτά για πολλά θέματα στις ΗΠΑ, κάνοντας εκστρατεία για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και τον έλεγχο της οπλοκατοχής και δηλώνοντας τον θαυμασμό της για τη Χίλαρι Κλίντον (παρά την άμεση σχέση του γαμπρού της με τον Ντόναλντ Τραμπ). Από την άλλη, είναι η βασίλισσα των πάρτι. Οι πιο στενοί της φίλοι είναι η Katy Perry και ο σύζυγός της Orlando Bloom, η σχεδιάστρια Diane von Furstenberg και ο δισεκατομμυριούχος σύζυγός της Barry Diller. Είναι επίσης κολλητή με την πριγκίπισσα Beatrice και την τραγουδίστρια Ellie Goulding, έχοντας γνωρίσει και τις δύο στην καλλιτεχνική κοινωνική σκηνή της Νέας Υόρκης. Κάνει παρέα με τον δισεκατομμυριούχο της Amazon Jeff Bezos και την αρραβωνιαστικιά του Lauren.

Το πιο αμφιλεγόμενο είναι ότι, έχοντας έρθει σε ρήξη με την πρώην στενή της φίλη Taylor Swift, είναι τώρα καλή φίλη με τον σούπερ επιτυχημένο μουσικό μάνατζερ Scooter Braun, ο οποίος απέκτησε τα δικαιώματα του παλιού καταλόγου της Swift. Η Kloss έχει επίσης προκαλέσει αντιδράσεις, επειδή δημοσίευσε την υποστήριξή της στο Ισραήλ στους σχεδόν 13 εκατομμύρια followers της στο Instagram και προκάλεσε κύμα κριτικής. Η Kloss ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό λίγο πριν παντρευτεί τον Kushner το 2018.

«Αυτή είναι η ζωή μου και είμαι μια ανεξάρτητη, ισχυρή γυναίκα. Μόνο μετά από πολλά χρόνια μελέτης και συζητήσεων με την οικογένεια και τους φίλους μου και ψυχικής αναζήτησης πήρα την απόφαση να αγκαλιάσω πλήρως τον Ιουδαϊσμό στη ζωή μου και να αρχίσω να σχεδιάζω το μέλλον μου με τον άνδρα που επέλεξα να παντρευτώ», έχει δηλώσει.

Εκείνη και ο Kushner έκαναν δύο γάμους, και οι δύο με την ανάλογη πολυτέλεια. Στον πρώτο, στη Νέα Υόρκη, φόρεσε Dior, ενώ ο δεύτερος, στο πολυτελές Brush Creek Ranch στο Wyoming, είχε θέμα τους καουμπόηδες. Το σπίτι της είναι ένα κολοσσιαίο ρετιρέ 33 εκατομμυρίων λιρών στη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν και μια έπαυλη στο Μαϊάμι της Φλόριντα, αξίας άνω των 16 εκατομμυρίων λιρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments