Ελλάδα

Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου: Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους – Ένας νεκρός

Ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου: Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους – Ένας νεκρός

Πηγή Φωτογραφίας: ΝΑΥΑΓΙΟ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ / ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑΚΑΙ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI)

Ο Αιγύπτιος διασωθείς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λέσβου.

Το φορτηγό πλοίο «Raptor», με σημαία Κομορών και  με 14 άτομα πλήρωμα, βυθίστηκε σε απόσταση περίπου τεσσάρων ναυτικών μιλίων από τις νότιες ακτές της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το πλοίο βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου. Περίπου στις 7 το πρωί δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 8:20 το πρωί εξέπεμψε σήμα κινδύνου, δηλώνοντας και κάποια κλίση, ενώ σε σύντομο διάστημα χάθηκε από τα ραντάρ.

Από το πλήρωμα, δύο Σύροι, τέσσερις Ινδοί και οκτώ Αιγύπτιοι, ένας εκ των οποίων ήταν από την Αίγυπτο, βρέθηκε ζωντανός και περισυνελέγη από ναυτικό ελικόπτερο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λέσβου. Στην περιοχή υπήρχαν πέντε φορτηγά πλοία, τρία σκάφη του λιμενικού έχουν βγει από το λιμάνι του νησιού, ενώ ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έχουν απογειωθεί. Μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού έχει επίσης αναπτυχθεί.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ. Το πλοίο έπλεε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς την Κωνσταντινούπολη και μετέφερε 6.000 τόνους αλάτι.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού – στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ – έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να βαρύνει το φορτίο.

Επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής το Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, μετά την είδηση του ναυαγίου του φορτηγού πλοίου Raptor ανοιχτά της Ερεσού και Ταβαρίου στη Λέσβο. Στις 12.00 το μεσημέρι περίπου μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο ο πρώτος ναυτικός που διασώθηκε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, κ. Γιώργο Καμπούρη, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται ο διακομισθείς Αιγύπτιος ναύτης, ενημερώνει πως η ζωή του έχει διαφύγει τον κίνδυνο και η πορεία της υγείας του είναι ικανοποιητική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments