Πολιτική

Μαρινάκης: Η στάση της Βρετανίας δεν δείχνει σεβασμό απέναντι στον πρωθυπουργό και τη χώρα μας

Μαρινάκης: Η στάση της Βρετανίας δεν δείχνει σεβασμό απέναντι στον πρωθυπουργό και τη χώρα μας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η στάση της Βρετανικής κυβέρνησης δεν δείχνει σεβασμό όχι μόνο στον πρωθυπουργό αλλά σε όλη τη χώρα.

«Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε. Η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ακυρώθηκε από την πλευρά του Βρετανού πρωθυπουργού και εικάζουμε το προφανές, ότι ενοχλήθηκε για τις δηλώσεις με τις πάγιες θέσεις της χώρας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δήλωσε δε, ότι η ακύρωση της συνάντησης έγινε γνωστή, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας στον οποίο εξέφρασε τις πάγιες θέσεις της χώρας μας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

«Προτιμότερο είναι η έκφραση μια διαφωνίας, ειδικά όταν έρχεται ένας πρωθυπουργός από μια άλλη χώρα με βαριά ατζέντα όπως είναι το Μεσανατολικό», είπε και πρόσθεσε ότι στη στάση αυτή απαντάει η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος εξέφρασε την ενόχλησή του και τόνισε ότι όποιος πιστεύει στις θέσεις του δε φοβάται να τις εκφράσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η στάση της Βρετανικής κυβέρνησης δεν δείχνει σεβασμό όχι μόνο στον πρωθυπουργό αλλά σε όλη τη χώρα.

«Εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ζήτημα με μια χώρα που έχουμε καλές σχέσεις. Για τα γλυπτά, η διαπραγμάτευση είναι μεταξύ του ελληνικού κράτους και του βρετανικού μουσείου και αποτελεί μια διαδικασία που εξελίσσεται και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να θεωρηθεί γενικευμένη κρίση αλλά καταγράφεται ως ατομική αρνητική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού για την οποία εκφράζουμε την ενόχλησή μας» συμπληρώνοντας ότι η στάση Σούνακ «δεν εκφράζει το σύνολο μιας χώρας με την οποία έχουμε μια σχέση ετών».

Στην ερώτηση, εάν υπάρχει κάτι παραπάνω στη στάση αυτή και αφορά και άλλα ζητήματα «νομίζω ότι η αιτία είναι αυτό το ζήτημα αυτό» και κατέληξε ότι «η χώρα θα συνεχίσει να εκφράζει τις πάγιες θέσεις της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ για το βρετανικό unfair και απάντησε ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου» καθώς το συγκεκριμένο θέμα «δεν είναι θέμα για αντιπολίτευση». «Αποδεικνύεται ότι αυτοί που είχαν επιχειρηματολογία μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι διατυπώθηκαν λάθος οι ελληνικές θέσεις είναι επίσης εκτός τόπου και χρόνου» κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments