Ελλάδα

Δίκη Έμμας: Κάθειρξη 16 ετών και 6 μηνών στον 27χρονο οδηγό για τη φονική παράσυρση

Δίκη Έμμας: Κάθειρξη 16 ετών και 6 μηνών στον 27χρονο οδηγό για τη φονική παράσυρση

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 27χρονο οδηγό του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε στην άσφαλτο την 21χρονη Έμμα, τα ξημερώματα της 22ης Νοεμβρίου 2022.

Συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 27χρονο οδηγό του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε στην άσφαλτο την 21χρονη Έμμα, τα ξημερώματα της 22ης Νοεμβρίου 2022.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, για εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και για οδήγηση χωρίς άδεια.

Το δικαστήριο απέρριψε τον υπερασπιστικό ισχυρισμό για μετατροπή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ενώ αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελικής λειτουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος οδηγός έτρεχε πάνω από το νόμιμο όριο ταχύτητας, αλλιώς -όπως είπε- δεν θα εκσφενδόνιζε την πεζή στο αέρα. «Δεν έτρεχε ούτε με 104 χλμ/ώρα (σ.σ. όπως εκτίμησε ο πραγματογνώμονας) αλλά ούτε με 55 χλμ/ώρα (σ.σ. σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο). Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η ταχύτητα ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες» σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments