Διεθνή

Σβήνουν οι ελπίδες για νέα κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς [vid]

Σβήνουν οι ελπίδες για νέα κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO,Παρά την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών νωρίς το πρωί της Παρασκευής μετά από μια εβδομάδα εκεχειρίας, οι συνομιλίες συνεχίζονταν στο παρασκήνιο με την ελπίδα να παραταθεί η προσωρινή παύση των μαχών

Παρά την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών νωρίς το πρωί της Παρασκευής μετά από μια εβδομάδα εκεχειρίας, οι συνομιλίες συνεχίζονταν στο παρασκήνιο με την ελπίδα να παραταθεί η προσωρινή παύση των μαχών

Ολοένα και απομακρύνεται το σενάριο για μια νέα κατάπαυση του πυρός, με τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Παρά την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών νωρίς το πρωί της Παρασκευής μετά από μια εβδομάδα εκεχειρίας, οι συνομιλίες συνεχίζονταν στο παρασκήνιο με την ελπίδα να παραταθεί η προσωρινή παύση των μαχών. Ωστόσο, τα μαύρα σύννεφα συνεχώς πυκνώνουν και ένα τέτοιο ενδεχόμενο απομακρύνεται σταδιακά.

Πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις στην Ντόχα ανέφερε ότι οι συνομιλίες κατέρρευσαν, σύμφωνα με το BBC πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα. Το Κατάρ, το οποίο έχει παίξει βασικό ρόλο ως τώρα στις διαπραγματεύσεις, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την ανανεωμένη «ισραηλινή επίθεση» στη Γάζα μετά τη λήξη της ανθρωπιστικής εκεχειρίας.

«Οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί της Λωρίδας της Γάζας τις πρώτες ώρες μετά τη λήξη της εκεχειρίας περιπλέκει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και επιδεινώνει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ την Παρασκευή.

Το Κατάρ δεσμεύτηκε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της παλαιστινιακής και της ισραηλινής πλευράς συνεχίζονται με στόχο την επιστροφή σε κατάσταση εκεχειρίας απαιτώντας «άμεση κατάπαυση του πυρός και διασφάλιση της συνεχούς και απρόσκοπτης ροής νηοπομπών βοήθειας και ανθρωπιστικής βοήθειας, με τρόπο που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της Λωρίδας».

Από το πρωί που ξεκίνησαν οι επιθέσεις και έληξε η εκεχειρία 178 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα. «Τα περισσότερα από τα οποία είναι παιδιά και γυναίκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. Προσθέτει ότι καταγράφηκαν επίσης 589 τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments