Πολιτική

Αχτσιόγλου: Θέλουμε ένα νέο παράδειγμα πολιτικής – Οι “11” ανακοινώνουν όνομα

Αχτσιόγλου: Θέλουμε ένα νέο παράδειγμα πολιτικής – Οι “11” ανακοινώνουν όνομα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η ονομασία του νέου φορέα.

Η ονομασία του νέου φορέα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αποκαλυφθεί μεθαύριο, Δευτέρα. Λίγο πριν, η κ. Έφη Αχτσιόγλου υποστηρίζει σε συνέντευξή της πως επιθυμία όσων αποχώρησαν είναι να διαμορφώσουν ένα νέο παράδειγμα για την πολιτική.

Συγκριμένα, σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ/Twitter, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα είναι επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, σημείωσε: «Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα) στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών της Αριστεράς».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κύριος Χαρίτσης ανήρτησε σποτ, το οποίο ολοκληρώνεται με «Loading», στοιχείο που παραπέμπει ευθέως σε λογισμικό, αλλά πολλοί βλέπουν ήδη και μια διάθεση περιπαικτική μετά τις αιχμές του κ. Στέφανου Κασσελάκη, όταν μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής τους έγραφε «φορτισμένοι για τη διάσπαση. Αφόρτιστοι για την ενότητα».

Σε σύσκεψη σήμερα ή αύριο θα κλειδώσει το όνομα και οι χρεώσεις ενώ τη Δευτέρα στις επτά το απόγευμα θα τρεις ή τέσσερις παρεμβάσεις οι πρώην κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα θα δώσουν το στίγμα της νέας αρχής κάνοντας «Uploading» το νέο όνομα του κόμματος που για την ώρα θα έχει μόνο κοινοβουλευτική παρουσία και το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα ονομάζεται “Αριστερά Μπροστά”.

Την ίδια στιγμή η κ. Έφη Αχτσιόγλου παραχωρεί συνέντευξη στην “Εφημερίδα των Συντακτών¨.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτούμε θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο μιας προοδευτικής, οικολογικής, αριστερής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα», αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου 

Η ανεξάρτητη βουλευτής σημειώνει ότι στόχος τους είναι να φέρουν στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι επαγγελματίες, τα νοικοκυριά των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, αλλά με προτάσεις για λύσεις. Προσθέτει πως το κρίσιμο στο νέο εγχείρημα «είναι η κινητοποίηση του κόσμου της Αριστεράς από τα κάτω», «ένα νέο παράδειγμα πολιτικής που ο προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη και θα του δώσει πνοή».

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας θα είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και αν σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ, απαντά μεταξύ άλλων ότι «είναι διαφορετικό ζήτημα οι κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε ζητήματα αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα η πολιτική συμπόρευση». Αναφέρει ότι «δυνατότητα συμπόρευσης με τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα ή με πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή» και πως «η πολιτική συμμαχιών και συνεργασιών έχει πολλά κριτήρια και προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται, σε κάθε περίπτωση όμως εμείς παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με θέσεις και προτάσεις από τη σκοπιά του κόσμου της εργασίας».

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι οι διαφορές τους «με τις πολιτικές θέσεις, το ύφος και το ήθος της νέας ηγεσίας (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) κατέστησαν ανυπέρβλητες» και ότι «ο κ. Κασσελάκης και η ηγετική του ομάδα επέλεξαν να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε μια διαδικασία πλήρους μετάλλαξης που τον απομακρύνει από τις θέσεις ενός κόμματος που υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Τέλος, ερωτηθείσα σχετικά με τις κατηγορίες περί «υπονομεύτριας του Αλέξη Τσίπρα», οι οποίες απευθύνθηκαν προεκλογικά στο πρόσωπο της, η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η ιστορία αυτή ήταν μια χυδαία αθλιότητα. Κάποιοι ανέλαβαν να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο το οποίο υπηρέτησε τον κ. Κασσελάκη και στηρίχθηκε από εξέχοντα στελέχη της ηγετικής του ομάδας. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης δεν αποδοκίμασε ούτε καταδίκασε αυτή την πρακτική και όσους από το περιβάλλον του τη στήριξαν…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments