Πολιτική

“Αριστερά Μπροστά” ή “Μαζί Αριστερά” η ονομασία του νέου κόμματος

“Αριστερά Μπροστά” ή “Μαζί Αριστερά” η ονομασία του νέου κόμματος

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ανακοινωθεί επίσημα σε ανοικτή εκδήλωση τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα.

Το Αριστερά Μπροστά φέρεται να είναι η πιο πιθανή ονομασία για τη νέα κομματική οργάνωση που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση οκτώ βουλευτών που αντιτάχθηκαν στις πολιτικές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, μεταξύ των οποίων η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μέσα στα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι και το «Μαζί Αριστερά».

Το όνομα του νέου κομματικού φορέα, με πρόεδρο της ΚΟ τον βουλευτή Αλέξη Χαρίτση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα της ΚΟ την Πέτη Πέρκα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το Σάββατο. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Ε. Αχτσιόγλου είχε δηλώσει ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα. 

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ανακοινωθεί επίσημα σε ανοικτή εκδήλωση τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, στο Σεράφειο.

Λίγο πριν από το τριήμερο της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική Εκδήλωση, στην οποία φιλοδοξείται να παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια «προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική» πρόταση για την Ελλάδα.

Στην εν λόγω εκδήλωση αναμένονται και παρουσίες προσώπων που βρίσκονται κοντά στο νέο εγχείρημα και δεν προέρχονται από τις τάξεις του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Κωστής Παπαϊωάννου και ενδεχομένως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Το όνομα «Αριστερά Μπροστά», το οποίο συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. ίσως παραπέμπει στο κίνημα «En Marche» (μετέπειτα La République en marche και πλέον Renaissance) που δημιούργησε ο φιλελεύθερος κεντρώος Εμμανουέλ Μακρόν και  διαφοροποιήθηκε από τους παλαιούς κομματικούς σχηματισμούς στη Γαλλία.

Παρ’ όλα αυτά δεν θα πρέπει να αποκλείεται και άλλη ονομασία χωρίς τη λέξη Αριστερά και τέτοια πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει στις εναλλακτικές που έχουν ακουστεί.

Αν επιλεγεί, τέλος. μια άλλη ονομασία τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται και το χρώμα με το «Πράσινο» ή «Πράσινη» ανάλογα αν θα προσδιορίζει Κόμμα ή πολιτική κατεύθυνση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments