Πολιτική

Μπακογιάννη: Ναι στην επίσκεψη Ερντογάν – Αποστάσεις από Σαμαρά και για γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Μπακογιάννη: Ναι στην επίσκεψη Ερντογάν – Αποστάσεις από Σαμαρά και για γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Πηγή Φωτογραφίας: 364477] 27η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΟΥ ECONOMIST ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συνειδησιακό θέμα η άρνηση ψήφισης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, για την κ. Μπακογιάννη.

Ευδιάκριτες αποστάσεις τηρεί η κ. Ντόρα Μπακογιάννη από τις απόψεις του κ. Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, η πρώην υπουργός Εξωτερικών εκφράζει τη γνώμη πως η έλευση του Τούρκου προέδρου θα ωφελήσει τα εθνικά δίκαια, σε αντιδιαστολή προς τη θέση του πρώην πρωθυπουργού.

Στη θέση του κ. Σαμαρά ότι “είναι κακή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν” η κυρία Ν. Μπακογιάννη αντιτάσσει πως “κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά, οι επισκέψεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία συνεχίστηκαν, οι επαφές του κ. Σαμαρά με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ υπήρξαν άρα όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούν ακριβώς την ίδια πολιτική. Διότι αυτό είναι το εθνικό συμφέρον. είναι εύκολο να λες «όχι» και να κατηγορείς και δυστυχώς στην Ελλάδα, ο υγιής πατριωτισμός πάρα πολλές φορές είναι σε πιο αδύναμη θέση από την πατριδοκαπηλία που «πουλάει» πιο πολύ”.

Και η πρώην υπουργός Εξωτερικών συμπληρώνει ότι “η πραγματικότητα είναι μία: η Ελλάδα προσέρχεται με απόλυτη αυτοπεποίθηση και αυτό που εκφράζουν κάποιοι αμφισβητώντας κάποια πράγματα, είναι σαν να μην πιστεύουν στα επιχειρήματα της χώρας μας, στα επιχειρήματα του Διεθνούς Δικαίου, και να μην πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να διαπραγματευθεί και ταυτόχρονα να έχει μία αμυντική στάση».

Σε αντίθεση προς τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει κάθε στοιχείο που, κατά την εκτίμησή της, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή τα μηνύματα που στέλνει η Τουρκία είναι θετικά, αλλά επειδή ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος, η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Αυτό δε σημαίνει ότι και μία χαραμάδα να υπάρξει, δεν πρέπει να μην την εκμεταλλευτούμε».

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, ότι, σύμφωνα με τον κ. Α. Σαμαρά, “η Τουρκία, λοιπόν, προκαλεί συνεχώς! Και δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας. Οπότε δεν έχει νόημα να παριστάνουμε ότι «συζητάμε» μαζί της όσο επιμένει στα νέα τετελεσμένα” και “«μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα;”.

Θετική στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Στο θέμα της νομικής κατοχύρωσης του γάμου ομόφυλων ζευγαριών η κ. Μπακογιάννη προτάσσει το σεβασμό των δικαιωμάτων των παιδιών και της ίσης νομικής αντιμετώπισης των παιδιών όλων των μορφών γάμου.

“Η πραγματικότητα λέει ότι σήμερα, δεν υπάρχουν μόνο οι πυρηνικές οικογένειες ή παραδοσιακές. Υπάρχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που τα παιδιά είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών”, τονίζει η το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ και προσθέτει πως “όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν δικαιώματα. Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα. Αν είσαι παιδί ομόφυλου ζευγαριού, είσαι βιολογικό παιδί του ενός ή του άλλου, άρα αναγνωρίζεσαι ως βιολογικό παιδί του ενός μόνο και ας είναι το ζευγάρι το οποίο μεγαλώνει το παιδί, έστω και αν μας «ξενίζει» το είδος του ζευγαριού. Αν ο μη γένοιτο πεθάνει ο βιολογικός γονέας, το παιδί αυτό πηγαίνει στην πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να τον κληρονομήσει, να πάρει τη διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου. Τα παιδάκια αυτά σήμερα είναι αδικημένα από τον νόμο”.

“Πρέπει να τα προστατεύσουμε (σ.σ.: τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών)”, συμπληρώνει η κ. Μπακογιάννη, “γιατί αυτό καθεαυτό το σύμφωνο συμβίωσης έχει δώσει τα δικαιώματα στο ζευγάρι. Αυτοί που δεν έχουν δικαιώματα είναι τα παιδάκια. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό το θέμα γιατί η πολιτική είναι εδώ για να δίνει λύσεις σε προβλήματα υπαρκτά”.

Ωστόσο, δεν πρέπει, σύμφωνα με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος: “Όταν ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης, υπήρχαν πάρα πολλές αντιδράσεις, όπως υπάρχουν και τώρα. Είναι σε σεβαστό το να μην θέλει κάποιος να το ψηφίσει. Και το σύμφωνο συμβίωσης δεν το ψήφισαν, αλλά σήμερα το επικαλούνται, οι ίδιοι που τότε δεν το ψήφισαν. Δεν πρέπει να υποστούν κυρώσεις όσοι δεν το ψηφίσουν, αυτά είναι θέματα συνείδησης. Έχω δώσει «μάχη» ευτυχώς όχι στην Ελλάδα, αλλά στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα δικαιώματα των παιδιών, 25 χρόνια τώρα. Όλες οι Εκκλησίες έχουν αντιδράσει και είναι λογικό, δεν μιλάμε για γάμο σε εκκλησία. Ο γάμος είναι άλλο πράγμα από την αναγνώριση των δικαιωμάτων κάποιων ανθρώπων”. 

Σημειώνουμε πως, σε αντίθετη ρότα, ο κύριος Σαμαράς εκτιμά πως “οφείλουμε να στηρίξουμε την «πυρηνική» οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων” και πως “αν τους αναγνωρίσουμε «γάμο», θα αναγκαστούμε αργότερα -για λόγους «εξίσωσης» ανόμοιων πραγμάτων- να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments