Ελλάδα

Ο 28χρονος τράπερ με το πλούσιο ποινικό παρελθόν στη συμμορία που ανατίναζε ATM [vid]

Ο 28χρονος τράπερ με το πλούσιο ποινικό παρελθόν στη συμμορία που ανατίναζε ATM [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Ο 28χρονος τράπερ με το πλούσιο ποινικό παρελθόν στη συμμορία που ανατίναζε ATM [vid]

Με πλούσιο ποινικό παρελθόν

Πλούσιο ποινικό παρελθόν έχει ο 28χρονος τράπερ Don Leon, που συνελήφθη ως μέλος της εγκληματικής ομάδας, η οποία ανατίναζε ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα και διαβιούσε πολυτελή βίο με κλεμμένα χρήματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., «ξέπλενε» τα λεφτά που αποκόμιζε από τις κλοπές σε βίντεο κλιπ και τζόγο.

Η σύλληψή του –μαζί με άλλα δύο μέλη της συμμορίας- ήρθε έπειτα από την κλοπή ποσού 198.515 ευρώ από ΑΤΜ στην Ερμιόνη, ενώ συνολικά εμπλέκονται σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις με λεία άνω των 710.000 ευρώ. Ο 28χρονος τράπερ είχε συλληφθεί ξανά τον Ιούλιο του 2021 για παρόμοια αδικήματα, ενώ έμεινε και για 18 μήνες στη φυλακή. Τότε είχε υποστηρίξει πως το έκανε για τα χρήματα, καθώς αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και έτσι εντάχθηκε στην εγκληματική ομάδα. Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Instagram έχει περισσότερους από 30.000 ακολούθους.

Η σύλληψη του –μαζί και των άλλων δύο μελών της συμμορίας- έγινε την στιγμή που εισέρχονταν στο ορμητήριο της οργάνωσης στην οδό Αγγέλων, στο Καματερό. Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 28χρονο τράπερ κατασχέθηκε ένα σακίδιο πλάτης–backpack, εντός του οποίου βρέθηκαν δέκα -10- νάιλον σακούλες μίας χρήσης, περιέχουσες χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ, τα οποία έφεραν όλα εμφανή ίχνη καύσης, συνολικής αξίας 64.120 ευρώ.

Σε έρευνα στο ορμητήριο της οργάνωσης στο Καματερό κατασχέθηκε μεταξύ άλλων ένα μακρύκαννο πολεμικό τυφέκιο τύπου M16 μαζί με γεμιστήρα. Επίσης, μέσα σε πυροσβεστική φωλιά, ένα πιστόλι μάρκας ARCUS με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, ένα βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο μήκους 51 εκατοστών, τρία τεμάχια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν C4, βάρους 274 γραμμαρίων συνολικά κ.ά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, «όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν προκλητικά πολυτελή βίο, τον οποίο επιδείκνυαν με κάθε ευκαιρία τόσο στις καθημερινές τους συναναστροφές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ «ξέπλεναν» τα παράνομα κέρδη τους, δαπανώντας υπέρογκα ποσά μέσω της μουσικής βιομηχανίας ή μέσω στοιχηματισμού σε καζίνο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments