Πολιτική

Ήγγικεν η ώρα για τους “11” – Βολές Πολάκη κατά Τσίπρα

Ήγγικεν η ώρα για τους “11” – Βολές Πολάκη κατά Τσίπρα
Πρεμιέρα για τους αποχωρήσαντες.

Στις 7μμ γίνεται η επίσημη παρουσίαση του ονόματος που θα έχει η ομάδα των “11”, τη στιγμή που ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρεί συνέντευξη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και στον απόηχο των όσων καταλογίζει ο κ. Παύλος Πολάκης στον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η λογική της αποψινής εκδήλωσης στο Σεράφειο  είναι να υπάρξουν έως τρεις σύντομες δηλώσεις και τοποθετήσεις, η ανακοίνωση του ονόματος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας και πολύς χρόνος για συζήτηση μεταξύ των έντεκα βουλευτών που προέρχονται από την αριστερή τάση της Ομπρέλας και την Ομάδα Αχτσιόγλου ή, αλλιώς, “6 συν 6”.

Στη συνέχεια, μεθαύριο Τετάρτη, η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα ανακηρυχθεί επίσημα σε συνεδρίαση της ολομέλειας από το προεδρείο της Βουλής. Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα αναμένεται να μπει άμεσα στα “βαθιά”, καθώς ο επικεφαλής της, κ. Αλέξης Χαρίτσης, και τα περισσότερα μέλη της αναμένεται να μιλήσουν για το φορολογικό νομοσχέδιο και την πρόταση του προϋπολογισμού. Εκεί, από τις πρώτες ώρες της “ζωής” της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, θεωρείται δεδομένο ότι θα διαφανεί η διαχωριστική γραμμή τόσο σε σχέση με τη ΝΔ όσο και σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, καίτοι η “Ομάδα των 11” είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να κινείται προς τα εμπρός, αποφεύγοντας την αντιπαράθεση με την Κουμουνδούρου.

Εκτός από το προνομιακό πεδίο της οικονομίας το οποίο ανοίγεται σε δυο διαδοχικές συζητήσεις στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, οι 11 φαίνεται ότι θα έχουν δυνατότητα εκπροσώπησης και στην ευρωβουλή.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης προσφέρθηκε ήδη να παίξει αυτό το ρόλο ενώ δεν αποκλείεται στο πλευρό τους να έχουν σύντομα τους άλλους δυο ανεξάρτητους ευρωβουλευτές, τους Πέτρο Κόκκαλη και Στέλιο Κούλογλου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά τώρα πια μόλις δυο από τους 6 που είχε εκλέξει.

Αιχμές Πολάκη εναντίον Τσίπρα

Εμφανώς θορυβημένα από τις εξελίξεις αυτές στο χώρο της αριστεράς, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου προετοιμάζουν… αντιπερισπασμό μέσα από τη συνέντευξη που πρόκειται να παραχωρήσει απόψε το βράδυ ο κ. Στέφανος Κασσελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

Έτσι, την ώρα που οι «11» θα κάνουν το αποκαλυπτήρια τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ για το κεντρικό δελτίο του Alpha.

Και ενώ στην Κουμουνδούρου, η ηγεσία Κασσελάκη,  βρίσκεται υπό διαρκές στρες ,ο Παύλος Πολάκης ανέλαβε να πει ( libre.gr) απροσχημάτιστα όσα το πολιτικό του πουλέν, ο νέος πρόεδρος δήλωνε πιο συγκεκαλυμμένα για τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα:

“Θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν από καιρό ένα κόμμα σε κρίση. Όταν μετά από τέσσερα χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση, βλέπεις το εκλογικό σου ποσοστό να μειώνεται κατά 14%, τότε είναι σίγουρο ότι κάτι δεν έκανες καθόλου καλά. Η εκλογική καθίζηση, έφερε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τα όσα ζήσαμε από τον Ιούνιο μέχρι και την αποχώρηση των εννιά βουλευτών την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα που μιλάμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι ένα κόμμα σε βαθιά κρίση αλλά ένα κόμμα που βγαίνει επιτέλους από αυτή”, τονίζει, από την πλευρά του, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης τήρησης δεσμεύσεων κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μonitoring Committee).

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην ιταλική πρωτεύουσα ο κ. Τσίπρας σήμερα Δευτέρα θα συναντήσει τον πρόεδρο του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, καθώς επίσης και τον πρώην πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

Επιπλέον, την Τετάρτη θα συναντήσει την πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, Έλι Σλάιν. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το μήνυμα για τη σημασία που έχει η ενότητα και η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη συμμαχία δεξιάς-ακροδεξιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments