Αθλητισμός

Εκείνοι που επενδύουν στο χάος και η ΑΕΚ που χαμογελά

Εκείνοι που επενδύουν στο χάος και η ΑΕΚ που χαμογελά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο Ηλίας Τομαράς γράφει για τις πράξεις αντίστασης στην κανονικότητα και τα σημεία που ενισχύουν την πίστη στην ομάδα του Αλμέιδα

Ο Ηλίας Τομαράς γράφει για τις πράξεις αντίστασης στην κανονικότητα και τα σημεία που ενισχύουν την πίστη στην ομάδα του Αλμέιδα

Ο Ελβετός ψυχίατρος Καρλ Γιούνγκ έχει πει πως «σε κάθε χάος υπάρχει ένας κόσμος, σε κάθε αταξία μια μυστική τάξη». Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα γιατί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (πιθανότατα) δεν θα πραγματοποιηθεί η 14η αγωνιστική της Super League.

Δεν είναι τυχαίο το χάος το οποίο, εδώ και αρκετό καιρό, επιχειρεί να δημιουργήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ένα συγκεκριμένο σύστημα. Δεν είναι τυχαία η ψευδής εικόνα αταξίας που προωθεί. Είναι πράξεις αντίστασης στην κανονικότητα, στην ισονομία και στην καθημερινή μάχη που δίνεται ώστε να παραμείνουν ξεβολεμένοι εκείνοι που είχαν το καρπούζι, είχαν και το μαχαίρι.

Το πρόβλημα δεν το έχει γενικά και αόριστα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα το έχει και το δημιουργεί το σύστημα που κάποτε έδινε συμβουλές περί επενδύσεων και πλέον επενδύει στο χάος. Το κάνει γιατί νιώθει αδύναμο μπροστά στο 50-50, γιατί αντιμετωπίζει σαν κατάρα τον υγιή ανταγωνισμό.

Στημένα, αυτοθυσία και δύο ονόματα

Στα της ΑΕΚ τώρα η οποία ήταν για δεκαετίες αποδέκτης των νουθεσιών περί επενδύσεων. Μετά τη συγκλονιστική εμφάνιση στο παιχνίδι με την Μπράιτον, αυτή απέναντι στον Άρη μοιάζει και ήταν «φτωχή». Όμως στα 94 λεπτά που ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα οι λόγοι που ενισχύουν την πίστη ότι ακολουθεί κάτι καλύτερο ήταν πολλοί.

Πισάρο και Πόνσε, στο ημίωρο που αγωνίστηκαν, πρόλαβαν να αφήσουν το στίγμα τους στο παιχνίδι και να δείξουν αυτά που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Ο Πόνσε έκανε μάλλον την καλύτερη εμφάνιση του μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες, κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες και πίεσε όταν ο αντίπαλος επιχειρούσε να φτιάξει παιχνίδι από την άμυνα του. Από την άλλη ο «Τζόκερ» πιστοποίησε ότι τεχνικά είναι σε εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο και ο τρόπος που «βλέπει» το γήπεδο είναι εκπληκτικός. Παράλληλα έδειξε να έχει προσαρμοστεί σε μεγαλύτερο βαθμό στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ που απαιτεί ένταση και πίεση.

Κρίσιμο επίσης το γεγονός ότι η ομάδα σκόραρε για μια ακόμα φορά από στημένη φάση. Όταν ο αντίπαλος παίζει κλειστά και προσπαθεί να βραχυκυκλώσει τη δημιουργία, τα στημένα ξεκλειδώνουν αγώνες και δίνουν βαθμούς. Η ΑΕΚ έχει ήδη πάρει πολλά φέτος από τις στατικές φάσεις και κατά κάποιο τρόπο έχει ρεφάρει με αυτό τον τρόπο για τους κακούς αριθμούς των επιθετικών.

Το τελευταίο, αλλά όχι μικρότερης σημασίας, που είδαμε τη Δευτέρα το βράδυ στο χορτάρι της «Αγιά Σοφιάς» ήταν όρεξη και αυτοθυσία. Ο Άμραμπατ να διανύει το μισό γήπεδο για να κόψει τον Μορόν, τρεις παίκτες να επιστρέφουν άμεσα και να καλύπτουν μετά από κλέψιμο του Άρη και τους Σιμάνσκι, Πινέδα να βρίσκονται παντού. Αυτή είναι η νοοτροπία της ΑΕΚ του «Προφήτη» και η πίστη γίνεται ακόμα πιο δυνατή.

ΥΓ: Στην καλή του μέρα το δίδυμο Βίντα-Μουκουντί δεν παίζει άμυνα, τη διδάσκει.

Πηγή: aek365.org//Ηλίας Τομαράς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments