Ελλάδα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός – ΕΛ.ΑΣ: “Δείχνει” τον δράστη μεταξύ των προσαχθέντων

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός – ΕΛ.ΑΣ: “Δείχνει” τον δράστη μεταξύ των προσαχθέντων

Πηγή Φωτογραφίας: [365649] LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός.

Στο χειρουργείο του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας βρίσκεται ξανά ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Το πρώτο χειρουργείο του αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά στα χθεσινά επεισόδια από ναυτική φωτοβολίδα που πέταξε οπαδός, έγινε για να αποκατασταθεί το θέμα της αιμορραγίας – όπου ο άνδρας υπέστη ανακοπή για δέκα λεπτά και επανήλθε – ενώ σήμερα γίνεται καθαρισμός των ιστών.

Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς, καθώς και κακώσεις που έχουν προκληθεί στο σώμα του 31χρονου και όλα αυτά πρέπει να χειρουργηθούν για να καθαριστούν έτσι ώστε να γίνει χειρουργικός καθαρισμός και να μην υπάρξει περιθώριο για μόλυνση.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν τόσο ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

«Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγεία του» είπε ο κ. Οικονόμου και περιέγραψε την επίθεση ως «δολοφονική». Συνέχισε λέγοντας πως «δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη» γιατί «είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης».

Ο υπουργός υποστήριξε ακόμα πως «η ελληνική αστυνομία εδώ και καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας, πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκανς» και συμπλήρωσε πως «η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκείς».

Κατέληξε λέγοντας πως «αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη  από κανέναν στην ελληνική κοινωνία» και  «μόνο έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν».

Η Ελληνική Αστυνομία, από την πλευρά της, επισημαίνει πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης είναι ένας από τους 424 προσαχθέντες.

Η ΕΛ.ΑΣ τονίζει, μεταξύ άλλων, πως “σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. (…) Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων”.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες γονείς έχουν μαζευτεί έξω από το Μεταγωγών, στην οδό Πέτρου Ράλλη, καθώς εκεί έχουν προσαχθεί τα παιδιά τους και περιμένουν να πληροφορηθούν τις εξελίξεις. 

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του οπαδού που πέταξε ναυτική φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς και τραυμάτισε σοβαρά έναν από αυτούς. Ανακρίνονται κατά ομάδες ενώ λαμβάνονται δείγματα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments