Πολιτική

Ρέντης: Έρχονται επώδυνες αποφάσεις – Πού κατευθύνονται οι έρευνες

Ρέντης: Έρχονται επώδυνες αποφάσεις – Πού κατευθύνονται οι έρευνες

Πηγή Φωτογραφίας: [365649] LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Οι Αρχές επικεντρώνονται σε 40 άτομα και η κυβέρνηση σκέπτεται ακόμη και το "λουκέτο" σε όλα τα πρωταθλήματα.

Για περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η έκτακτη διυπουργική σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα αποτρόπαια επεισόδια στον Ρέντη και τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού. Συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και φαίνεται πως οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ληφθεί και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Το μήνυμα που μεταφέρεται είναι ότι οι πρέπει να «σπάσει» επιτέλους αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας εντός και εκτός γηπέδων. «Δεν πάει άλλο» έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, με τον πρωθυπουργό να φαίνεται αποφασισμένος να πάρει σκληρές αποφάσεις.

Τα κυριότερα “σενάρια” που συζητούνται είναι «λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς, αγώνες χωρίς φιλάθλους, διακοπή πρωταθλημάτων, ευρωπαϊκός αποκλεισμός ομάδων.

Επίσης, συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ, του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών υπαλλήλων, να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα, κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου, σχετικά με την παρουσία της των δυνάμεων της Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Πού εστιάζουν οι αρχές για τον εντοπισμό των δραστών

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη που ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αρχές επικεντρώνονται στα 40 άτομα από τους συνολικά 424 προσαχθέντες. Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις δημόσιες αρχές για ναρκωτικά, επεισόδια, σωματικές βλάβες αλλά  και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Εν τω μεταξύ, επτά άτομα μεταξύ των οποίων  και σεσεισμένα αρνήθηκαν μετά την προσαγωγή τους να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, δείγμα DNA αλλά και δείγμα προκειμένου να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί αν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδα που θα τους συνδέει με το πιστόλι που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα προς τον 31χρονο αστυνομικό.

Οι δημόσιες αρχές θα προσπαθήσουν με τα δείγματα που έχουν στην κατοχή τους να συνδέσουν κάποια πρόσωπα με τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί στους χώρους του γηπέδου, όπως καμένα ρούχα που επιχείρησαν οι δράστες να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου για να σβήσουν τα ίχνη τους, υπολείμματα από αυτοσχέδιους μηχανισμούς, φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση εγκληματικών ερευνών για ανάλυση.

Υπενθυμίζεται πως από τους 424 προσαχθέντες αφέθηκαν νωρίτερα ελεύθεροι όλοι, χωρίς να υπάρξει καμία σύλληψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments