Ελλάδα

Ρέντη: Θέμα χρόνου η σύλληψη του «καθοδηγητή» και της «ομάδας κρούσης»

Ρέντη: Θέμα χρόνου η σύλληψη του «καθοδηγητή» και της «ομάδας κρούσης»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi,Ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο φαίνεται πως αποκάλυψε ο 18χρονος οπαδός που συνελήφθη για την επίθεση κατά του αστυνομικού με τη ναυτική φωτοβολίδα στο κλειστό του Ρέντη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, κεντρικό ρόλο φέρεται να έχει ο λεγόμενος ως «καθοδηγητής».

Ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο φαίνεται πως αποκάλυψε ο 18χρονος οπαδός 

Ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο φαίνεται πως αποκάλυψε ο 18χρονος οπαδός που συνελήφθη για την επίθεση κατά του αστυνομικού με τη ναυτική φωτοβολίδα στο κλειστό του Ρέντη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, κεντρικό ρόλο φέρεται να έχει ο λεγόμενος ως «καθοδηγητής».

Οι πληροφορίες από την κατάθεση του 18χρονου δείχνουν ότι ήταν αυτός ο οποίος βρισκόταν στην κερκίδα και έδωσε την εντολή για να βγουν έξω οι χούλιγκανς προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς, ενώ αυτός και άλλοι τέσσερις συνεργοί, έδρασαν ως ομάδα ανεφοδιασμού, καθώς μοίραζαν πολεμοφόδια (μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα, κροτίδες και άλλα αντικείμενα) στους οπαδούς.

Αυτός έδωσε το σύνθημα με μια μολότοφ

Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, ο «καθοδηγητής», είπε στους οπαδούς ότι θα λάβουν από αυτόν το σύνθημα για την επίθεση. Το σύνθημα ήταν ότι ο ίδιος ο «καθοδηγητής» θα έριχνε την πρώτη μολότοφ και μετά θα ακολουθούσε η επίθεση των υπόλοιπων, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για έναν άνδρα με συχνή παρουσία στις εξέδρες των γηπέδων, γνωστό στην αστυνομία καθώς έχει λειτουργήσει και άλλες φορές ως «συντονιστής» επεισοδίων. Την ημέρα εκείνη φορούσε σκούφο τύπου full face που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του, ωστόσο υπήρχαν άτομα που έχουν δει το πρόσωπό του.

Εξάλλου, ο 18χρονος δράστης αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή Πειραιά αύριο, Δευτέρα (11/12), ενώ σε βάρος του ασκήθηκε –από την Εισαγγελία Πρωτοδικών– ποινική δίωξη για σωρεία αξιόποινων πράξεων, που προβλέπονται από τον αθλητικό νόμο. Ειδικότερα, σε βάρος ασκήθηκε δίωξη για:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

Ταυτόχρονα, έχει ασκηθεί δίωξη γιαηθική αυτουργίαστις πράξεις αυτές και σε άγνωστους δράστες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments