Ελλάδα

Ρέντη: Το “κεφάλι” της επίθεσης “δείχνει” στην κατάθεση του o 18χρονος [vid]

Ρέντη: Το “κεφάλι” της επίθεσης “δείχνει” στην κατάθεση του o 18χρονος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot MEGA, Τον άνθρωπο που το βράδυ της Πέμπτης (07/12) έδινε οδηγίες για τα επεισόδια στου Ρέντη, «δείχνει» στην κατάθεσή του ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε πως αυτός έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ.

Ο νεαρός, που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά των αστυνομικών έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», υποστήριξε ότι δέχθηκε οδηγίες από ένα πρόσωπο, περίπου 35-40 ετών.

Τον άνθρωπο που το βράδυ της Πέμπτης (07/12) έδινε οδηγίες για τα επεισόδια στου Ρέντη, «δείχνει» στην κατάθεσή του ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε πως αυτός έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ.

Ο νεαρός, που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά των αστυνομικών έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», υποστήριξε ότι δέχθηκε οδηγίες από ένα πρόσωπο, περίπου 35-40 ετών. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, το άτομο αυτό έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά επεισόδια. Πρόκειται για σεσημασμένο για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του 18χρονου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν τουλάχιστον δύο μαρτυρικές καταθέσεις που κατονομάζουν τον 18χρονο ως τον δράστη της επίθεσης σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας είχε βίντεο από την στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού, αλλά ο οπαδός που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και δεν μπόρεσαν να τον ταυτοποιήσουν.

Το βράδυ του Σαββάτου, κατέθεσαν -όπως αναφέρει η ΕΡΤ-  δύο νεαροί που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη και τον κατονόμασαν. Ο 18χρονος ομολόγησε και έδωσε σημαντικά στοιχεία στις αρχές.

Επεισόδια στου Ρέντη: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τους 5 «καθοδηγητές»

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο άνδρας που δείχνει ως «καθοδηγητή» του ο 18χρονος και φέρεται να έδωσε την εντολή για να ξεκινήσουν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, και είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναζητούν και άλλους τέσσερις «καθοδηγητές» που βοήθησαν στην προμήθεια των χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Οι ταραξίες -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments