Πολιτική

Οι προοπτικές της Νέας Αριστεράς

Οι προοπτικές της Νέας Αριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: [365558] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΩΝ 11 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Από ποιους χώρους στοχεύει η ηγεσία του νέου φορέα να αντλήσει ψήφους.

Με την επίσημη ανακοίνωση μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με ονομασία Νέα αριστερά στο Σεράφειο την περασμένη εβδομάδα, έχουν ξεκινήσει ασκήσεις επί χάρτου αναφορικά με το δυνητικό εκλογικό σώμα του νέου φορέα. 

Το καίριο ερώτημα είναι από ποιους χώρους θα προσπαθήσει να αντλήσει ψηφοφόρους.

Η πρώτη δημοσκόπηση, αυτή της Real Poll, δίνει στο σχηματισμό 3,2%.

Η δυνητική εκλογική δεξαμενή της Νέας Αριστεράς  εκτείνεται σε τρία επίπεδα.

Σε όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το τρίμηνο λόγω διαφωνιών με τη νέα ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτό αφορά 2 υποομάδες. Πρώτα απ ‘ όλα, τα μεσαία στελέχη που ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν οργανωτικές ευθύνες και πολλά από αυτά είχαν κοινωνικούς λόγους με συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα.

Πάμε τώρα στη δεύτερη δεξαμενή που θέλει να μοχλεύσει η Νέα Αριστερά. Αυτή δεν είναι άλλη από την αποχή. Τον Μάρτιο του 2004 η συμμετοχή στις εκλογές ήταν στο 76,5% και τον Ιούνιο του 2023 έφτασε στο 52,77%. Για τη Νέα Αριστερά το θέμα δεν είναι απλώς να «ροκανίσει» από την ίδια δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να χτίσει εκείνη τη στρατηγική της διεύρυνσης των νέων δεξαμενών, αλλά και να καλύψει το κενό που η ίδια διαβάζει πως υφίσταται στον προοδευτικό χώρο.

Κάποια στελέχη της Νέας Αριστεράς κοιτάζουν, ακόμη, και προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Η Χαριλάου Τρικούπη βλέπει τα ποσοστά της να ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έχει αποκτήσει δυναμική εξουσίας. 

Αναπόδραστα, τα ηγετικά στελέχη του σχηματισμού δεν είναι θετικά απέναντι στην προοπτική της συνεργασίας και της συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ, προσβλέποντας σε εκλογικά οφέλη από την εκλογική βάση της Χ. Τρικούπη.

 Φυσικά, τα θετικά νεύματα από στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προς τη μεριά της Χαριλάου Τρικούπη, στο βάθος έχουν την προϋπόθεση που θέτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών για ένα στιβαρό πρώτα κόμμα που θα ξέρει τι θέλει – εννοώντας προφανώς τον φορέα του – και μετά μια κάποιου είδους συζήτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments