Ελλάδα

MRB: 52,7% υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων

MRB: 52,7% υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Πηγή Φωτογραφίας: Vivreathenes.com

Θετική η στάση των πολιτών σύμφωνα με τις "τάσεις" της MRB.

Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στις τάσεις της MRB, στο β΄ μέρος, που παρουσιάστηκε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, αφού εκτιμά πως θα αναβαθμιστεί η ανώτερη δημόσια εκπαίδευση στη χώρα.

Σύμφωνα με τις τάσεις της MRB το 52,7% όσων ερωτήθηκαν για το εάν συμφωνούν στην ίδρυση των ιδιωτικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, απάντησαν θετικά, εν αντιθέσει με το 44,1% που εξέφρασε τη διαφωνία του. Το 3,2% δεν πήρε θέση.

Όσον αφορά το κατά πόσο θα συνεισφέρει η ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη βελτίωση της ανώτερης δημόσιας εκπαίδευσης  το 50,5% απάντησε ότι θα αναβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση. Το 31,9% εξέφρασε την άποψη πως «μάλλον θα υποβαθμιστεί» ή «σίγουρα θα υποβαθμιστεί» διαφοροποιημένο σε ποσοστό 17% και 14,9% αντίστοιχα.

74% υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση

Στο ερώτημα εάν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση το 74% θεωρεί πως δεν υπάρχει και μόνο το 20,8% πιστεύει ότι εκπληρώνει το ρόλο της. Από αυτούς που εκτιμούν πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, το 70,7% εκφράζει την ανησυχία του γι’ αυτό το γεγονός, ενώ στον αντίποδα, το 28,7% λέει πως δεν ανησυχεί.

Ως προς το δικαίωμα γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, το 52,9% διαφωνεί, ενώ το 40,3% συμφωνεί.

Στην ερώτηση για το εάν πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετούν παιδιά ή να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας, το 68,7% εκφράζει τη διαφωνία του, ενώ το 24,2% συμφωνεί.

Ωστόσο, το 49,8% λέει πως θα πήγαινε σε έναν γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ενώ το 44,2% απαντά πως δεν θα πήγαινε.

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το 31,2% συμφωνεί με τις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και φέρνει αλλαγές κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ το 56,8% διαφωνεί. Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά τάσσεται το 75,5%, υπέρ το 17,7% και το 12% απαντάει δεν ξέρω/δεν γνωρίζω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments