Ελλάδα

Ρέντη: Νέο πρόσωπο «κλειδί» – Βρέθηκε DNA σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας

Ρέντη: Νέο πρόσωπο «κλειδί» – Βρέθηκε DNA σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Ανοίγει ακόμη περισσότερο η βεντάλια της έρευνας για την οπαδική βία, καθώς στο «κάδρο» μπαίνει ένα νέο πρόσωπο - κλειδί, το οποίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο σοβαρότατος τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού.

Τα νέα στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, οι οποίες αναμένεται να προχωρήσουν αναλόγως στη συνέχεια

Ανοίγει ακόμη περισσότερο η βεντάλια της έρευνας για την οπαδική βία, καθώς στο «κάδρο» μπαίνει ένα νέο πρόσωπο – κλειδί, το οποίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο σοβαρότατος τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρέθηκε DNA άλλου ατόμου -και όχι του 18χρονου- σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, τον οποίο συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το σημείο των επεισοδίων. Τα νέα στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, οι οποίες αναμένεται να προχωρήσουν αναλόγως στη συνέχεια.

Η χαρτογράφηση της επίθεσης και η «πυραμίδα» της οπαδικής οργάνωσης

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα των αρχών αναφορικά με τον σχεδιασμό της επίθεσης, δηλαδή τη χαρτογράφηση του σχεδίου, καθώς και για τη δομή της οπαδικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει ο αρχηγός που δίνει την έγκριση. Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα της «πυραμίδας», είναι οι δύο υπαρχηγοί, ο ένας επικεφαλής συνδέσμου στα δυτικά προάστια και ο άλλος επικεφαλής συνδέσμου στα νότια προάστια.

Οι υπαρχηγοί έδωσαν την εντολή για την ενεργοποίηση του σχεδίου, στους «λοχίες».

Οι «λοχίες» με τη σειρά τους, έδωσαν οδηγίες στους ομαδάρχες, οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τις ομάδες κρούσης.

Το κάλεσμα ανέλαβαν οι λεγόμενοι «διαβιβαστές», μέσω μηνυμάτων στα social media.

Η «πυραμίδα» δεν τελειώνει εδών. Υπάρχει ο αποθηκάριος, ο οποίος είχε τον ρόλο να συγκεντρώσει τον οπλισμό και «ντελιβεράς», ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει τα όπλα στο σημείο και να τα μοιράσει στους «στρατιώτες».

Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που συγκρούονται άμεσα με τους «εχθρούς» και εκτελούν τις διαταγές των «ανωτέρων» τους.

Στο πλαίσιο των παραπάνω στοιχείων, οι αρχές κάλεσαν την Πέμπτη τουλάχιστον 30 οπαδούς για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Η έρευνα για τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments