Ελλάδα

Ρέντης: Καταγγελίες του 18χρονου για απειλές – Σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η Κυβέρνηση

Ρέντης: Καταγγελίες του 18χρονου για απειλές – Σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η Κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [365734] ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο 18χρονος ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην πραγματοποίηση των εξαγγελιών της.

Σε κρίσιμες αποκαλύψεις προβαίνει η οικογένεια του 18χρονου δράστη στο στάδιο “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εκδιπλώνει τη στρατηγική της κατά της βίας στα γήπεδα, προχωρώντας στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Απειλητικά μηνύματα για τον 18χρονο δράστη

Συγκεκριμένα, απειλητικό μήνυμα για τη ζωή του γιου της κατήγγειλε ότι δέχτηκε στο κινητό της η μητέρα του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

«Δέχτηκα ένα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί με το που άνοιξα το κινητό μου, το έδωσα στην Ασφάλεια» ανέφερε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό η μητέρα του 18χρονου οπαδού, που πλέον είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού υπαλλήλου στα επεισόδια του Ρέντη.

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δική σας. Πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία», έγραφε το μήνυμα. Σημειώνεται, ότι η οικογένεια έχει χάσει ένα παιδί σε τροχαίο δυστύχημα πριν από 10 χρόνια.

«Εγώ πήρα την απειλή σήμερα το πρωί, αλλά τα μηνύματα ήρθαν πριν τις 12 το βράδυ» συμπλήρωσε η μητέρα. Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και ο μικρότερος αδερφός του 18χρονου, ο οποίος έδωσε συμπληρωματική κατάθεση, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να περάσουν κι άλλα άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση με διάφορους τρόπους.

Κυβέρνηση: Πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Τη στιγμή που αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει με γοργό βηματισμό στην υλοποίηση των μέτρων και των εξαγγελιών που ανήγγειλε πριν από σχεδόν δύο ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό κεκλεισμένων των θυρών θα διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Super League για δύο μήνες με βάση τα μέτρα που ελήφθησαν για την οπαδική βία. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμενόταν, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει τη διεξαγωγή χωρίς την παρουσία φιλάθλων των αγώνων της Super League 1, του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και των φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει είτε στο πρωτάθλημα της Super League 1 είτε της Super League 2.

Το συγκεκριμένο μέτρο για την «κεκλεισμένων των θυρών» διεξαγωγή των αγώνων αναμένεται να ισχύσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024 και κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση με όσα ανακοίνωσε προ ημερών ο Παύλος Μαρινάκης τα μέτρα είναι η διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για όλους τους αγώνες μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Το μέτρο αφορά και όσες ομάδες της Super League έχουν δεύτερες ομάδες στη Super League 2. Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League. Ακόμη, ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρχές και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.  Ηλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνες. Εν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments