Podcasts | Pagenews Politics #8

Τεμπονέρας: Πρέπει να υπάρχει μια περίοδο ανοχής για τον κ. Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος σε μια διαδικασία που σεβάστηκε και στήριξε ολόκληρο το κόμμα

20.12.2023 | 14:46

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Τεμπονέρας: Πρέπει να υπάρχει μια περίοδο ανοχής για τον κ. Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος σε μια διαδικασία που σεβάστηκε και στήριξε ολόκληρο το κόμμα

Πιο ειδικά, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος και δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, για το πρόσωπο του οποίου είναι απαραίτητο να υπάρξει μια περίοδος ανοχής και προσαρμογής.

Ποιο είναι το σημείο που θα κριθεί τελικά ο κ. Κασσελάκης, οι ευρωεκλογές ή στις επόμενες εθνικές εκλογές;

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος σε μια διαδικασία που σεβάστηκε και στήριξε ολόκληρο το κόμμα. Άρα, έχει την εντολή και την ευθύνη να μας πάει στο επόμενο διάστημα τόσο στην κάλπη των ευρωεκλογών όσο και στις επόμενες εθνικές εκλογές. Βεβαίως, όλοι κρινόμαστε καθημερινά και βάσει των αποτελεσμάτων μας θα αξιολογηθούμε. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μετά το συνέδριό μας να μπορέσουμε να ορίσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις, να τις συμπτύξουμε και να κατορθώσουμε να καταθέσουμε ένα συνολικό εναλλακτικό σχέδιο. Βάσει αυτού θα μας αξιολογήσουν οι πολίτες και στις ευρωεκλογές – αν και εκεί ο κόσμος δεν επιλέγει κυβέρνηση, αλλά επιλέγει ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποί του στην Ευρωβουλή. Από εκεί και πέρα καταλαβαίνουμε πως είμαστε σε μια περίοδο έντονης πολιτικής ρευστότητας και πώς ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος θα φερθεί είναι σημαντικό να μας βρει από τη θέση του οδηγού.

Ένας πρώτος στόχος είναι να μη χάσουμε την επαφή μας με αυτό που ονομάζουμε κυβερνητική τροχιά. Η λαϊκή ψήφος πριν από έξι μήνες μας κατέταξε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι μια ιδιότητα που πρέπει να διατηρήσουμε όχι μόνο εκλογικά αλλά και στα μάτια του Ελληνικού λαού. Δηλαδή να μη χάσουμε την προοπτική της κυβερνησιμότητας. Κυβέρνηση, βεβαίως, όχι ως αυτοσκοπό, κυβέρνηση για να μπορέσουμε να φέρουμε τα στρώματα που επιθυμούμε να εκπροσωπήσουμε σε μια καλύτερη μοίρα και σε ένα καλύτερο αύριο. Άρα, αν έβαζα ένα στόχο στις ερχόμενες ευρωεκλογές, θα ήταν ακριβώς να διατηρηθεί η ιδιότητα αυτή. Από εκεί και πέρα, φιλοδοξούμε, επειδή ακριβώς μεσολαβεί και το συνέδριο, να μπούμε στην πορεία αυτή με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Θεωρώ ότι αν κάνουμε αυτό που πρέπει, αν είμαστε συνεπείς τόσο στα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα όσο και στην κατάθεση εναλλακτικών κυβερνητικών προτάσεων, τότε πράγματι μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό.