Podcasts | Pagenews Politics #8

Ζαχαράκη: Στόχος μου είναι να αρχίσουμε συμβουλευτική γονέων σε επίπεδο δήμων

Ο πρωθυπουργός μάς έχει ζητήσει να εντάξουμε όλες αυτές τις δράσεις σε μια στρατηγική με νέες προτάσεις

22.12.2023 | 18:22

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Ζαχαράκη: Στόχος μου είναι να αρχίσουμε συμβουλευτική γονέων σε επίπεδο δήμων

Ο πρωθυπουργός μάς έχει ζητήσει να εντάξουμε όλες αυτές τις δράσεις σε μια στρατηγική με νέες προτάσεις

Συνέντευξη για τα κύρια ζητήματα που άπτονται του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας παραχώρησε η αρμόδια υπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη σε θέματα οικονομίας και κοινωνικής συνοχής, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε πως «η  κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική στα θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, η οποία υπερβαίνει τα κόμματα. Η επενδυτική βαθμίδα και η ανάπτυξη της οικονομίας είναι εξελίξεις που μας αφορούν. Όσα χρήματα βγάζουμε από την υπεραπόδοση επιστρέφουν στην κοινωνία.

Αναφορικά με την έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε πως «στο υπουργείο έχουμε ως αρμοδιότητα την παιδική προστασία. Έχουμε κάνει μια διυπουργική ομάδα, μαζί με ειδικούς επιστήμονες, έτσι ώστε να καταγράψουμε την παραβατικότητα σε όλα τα επίπεδα. Και μπορούμε να διακρίνουμε τρία επίπεδα: στην οικογένεια, στο σχολείο και στην κοινότητα. Και αυτό γιατί όλες τις μορφές βίας τις συναντάμε στο σχολείο μα και εκτός σχολείου. Ο πρωθυπουργός μάς έχει ζητήσει να εντάξουμε όλες αυτές τις δράσεις σε μια στρατηγική με νέες προτάσεις. Και σύντομα ανοίγουμε μια καμπάνια για τη βία ανηλίκων. Δυστυχώς, υπάρχει μια αποενοχοποίηση της βίας και πολλά παιδιά έχουν κανονικοποιήσει και το λεκτικό κόμματι. Η κουλτούρα της βίας έχει γίνει ιδιαίτερα προσβάσιμη. Στόχος μου είναι να ξεκινήσω συμβουλευτική γονέων σε επίπεδο δήμων».