Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ υψώνει τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ υψώνει τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΕΛΙΖΑ ΦΕΡΕΪΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Στόχος του Ν. Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ να καταστεί ο εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης στις κάλπες των ευρωεκλογών.

Μια παρέμβαση την ημέρα, στο υψηλότερο επίπεδο, και με τον Νίκο Ανδρουλάκη να παρίσταται στη Βουλή είναι η συνταγή που ακολουθεί πια το ΠΑΣΟΚ.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Χαριλάου Τρικούπη προαναγγέλλει τη στάση της απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει των ευρωεκλογών. Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προϊδεάζει ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2027.

Η συγκυρία είναι ιδανική για τα πιο έμπειρα στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, τα οποία επισημαίνουν πως το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται ακόμη σε πτώση. Ο κατακερματισμός του προοδευτικού χώρου επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει τον κυβερνητικό του ρόλο, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να ενισχύσει το δείκτη κυβερνησιμότητας και να θεωρηθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση έναντι της ΝΔ.

Ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής του προς την κυβέρνηση, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ενισχύσει αυτό ακριβώς το προφίλ, καλύπτοντας αυτό που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ως “αντιπολιτευτικό κενό”.

Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε αρχικά το προσχέδιο του προϋπολογισμού για τη χρονιά που πλησιάζει, κυρίως λόγω της διαφορετικής προσέγγισής του στους έμμεσους φόρους και στα θέματα στέγασης (ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα). Στη συνέχεια, τα τελευταία 24ωρα, το ΠΑΣΟΚ σηκώνει σκόνη για τη “λογοκρισία” του έργου τέχνης με τη ροζ σημαία, αλλά κυρίως για τις προτεινόμενες τροπολογίες σχετικά με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από την Αναπτυξιακή ΑΕ.

Το γενικότερο σκεπτικό σχετίζεται με τις διαφορετικές πολιτικές νοοτροπίες που κυριαρχούν στο ΠΑΣΟΚ, με τα στελέχη του να τονίζουν κάθε φορά που εμφανίζονται δημόσια την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στην κυβέρνηση.

«Στον κ. Μητσοτάκη δεν άρεσε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και κάνει ό,τι συνήθως. Θέλει να ελέγχει τα πάντα», ανέφερε για το ζήτημα της Αθήνας ο Νίκος Ανδρουλάκης χθες, θέτοντας την επιλογή της κυβέρνησης σε ένα ευρύτερο πλαίσιο «ημετέρων» στο οποίο προτάσσει απέναντι την ανάγκη μιας ισχυρής Κεντροαριστεράς:

«Στα Τέμπη συγκάλυψη. Στις υποκλοπές συγκάλυψη. Στο Ταμείο Ανάκαμψης ό,τι πει η παρέα του κ. Μητσοτάκη. Διαφωνώ φύσει – θέσει με αυτό το μοντέλο διοίκησης (…) Υπηρετεί μόνο την καρέκλα του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να μπει τέλος στην αλαζονεία της κυβέρνησης.

Κατά την τελευταία συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η κοινοβουλευτική ομάδα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει την ενίσχυση των διατάξεων για τον περιορισμό της αθέμιτης κερδοσκοπίας μέσω της αυτόματης καταγραφής.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι, υπό προϋποθέσεις, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δει θετικά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Για τους ψηφοφόρους που βρίσκονται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο Ανδρουλάκης παίζει ένα άλλο χαρτί: τη μεταναστευτική πολιτική. «Το ΠΑΣΟΚ έχτισε τον φράχτη (…) Η χώρα αυτή με φρούρηση συνόρων, με σοβαρότητα θα καθορίζει ποιος έρχεται. Από την τραγική επιλογή Τσίπρα πήγαμε στην άλλη επιλογή, του «δεν κάνουμε τίποτα», και δεν έχουμε μία πολιτική που καλύπτει τις ανάγκες της χώρας», ανέφερε για την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε χωρίς το «ναι» του Αντώνη Σαμαρά, ελέγχοντας την κυβερνητική πλειοψηφία για καθυστέρηση λόγω ιδεοληψίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments