Ελλάδα

Με μπουζούκια, χειροκροτήματα και «Νύχτα Ξελογιάστρα» η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτισε τον Βασίλη Καρρά

Με μπουζούκια, χειροκροτήματα και «Νύχτα Ξελογιάστρα» η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτισε τον Βασίλη Καρρά

Πηγή Φωτογραφίας: [366094] ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

H τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο

Η Θεσσαλονίκη τίμησε όπως του αρμόζει τον άρχοντα της νύχτας Βασίλη Καρρά. Ήταν εκεί όλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, ένα μεγάλο ποτάμι κόσμου από το πρωί, με λουλούδια στα χέρια, μα μάτια βουρκωμένα, με τραγούδια στα χείλη, για το τελευταίο αντίο.

Το παρών στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφεριάρχης της περιφεριακής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης και ο τραγουδιστής Στέλιος Ρόκκος.

Ο φίλος του Βασίλη Καρρά και καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής, ήταν εκείνος που εκφώνησε νωρίτερα τον επικήδειο λόγο και σε δηλώσεις του στις κάμερες ανέφερε ότι η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν τεράστιο καλλιτέχνη, τον Βασίλη μας. Και στον επικήδειο ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Ζήτησε η οικογένεια να εκφωνήσω τον επικήδειο. Με μεγάλη συγκίνηση το έκανα, γιατί ο Βασίλης πέρα από μεγάλος καλλιτέχνης ήταν και μεγάλος άνθρωπος. Και όλος αυτός ο κόσμος που είναι εδώ αποδεικνύει πόσο αγαπούσε αυτόν τον άνθρωπο.

Η συναυλία που επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί με τους 3.000 μουσικούς επί σκηνής, θα γίνει προς τιμήν του, στην Αθήνα και θα καταγραφεί για το βιβλίο Γκίνες. Καλό ταξίδι Βασίλη μας», είπε χαρακτηριστικά.

Το συγκινητικό αντίο των μουσικών του -«Λύγισε» η σύζυγός του

Λύγισε η σύζυγος του Βασίλη Καρρά την ώρα που η μπάντα του λαϊκού τραγουδιστή έλεγε το τελευταίο αντίο, παίζοντας τις αξέχαστες επιτυχίες τους «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά».

Όπως θα δείτε και σε βίντεο από το thesstoday.gr, οι μουσικοί συνεργάτες του Βασίλη Καρρά την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία, μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας, έπαιξαν και τραγούδησαν το «νύχτα ξελογιάστρα» σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, κάτι που αποδεικνύει πόσο πολύ ακούμπησε τις ψυχές των ανθρώπων ο μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης.

Μάλιστα πλήθος κόσμου φώναξε «αθάνατος» και «καλή αντάμωση Βασίλη» αποχαιρετώντας τον καλλιτέχνη.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, εκεί όπου θα γίνει και ταφή του.

Η επιθυμία του

Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε.

Εκεί είχε ένα μεγάλο κτήμα, γνωστό ως Φάρμα Καρρά, όπου καλλιεργούσε ελιές και παρήγαγε λάδιαλλά και σταφύλια και λαχανικά. Ανέβαινε στο Παγγαίο και μάζευε κράνα, ενώ η ζωή στο χωριό τον αποσυμπίεζε και του έδινε ζωή. Βοήθησε μάλιστα και σε πολλά έργα και οι κάτοικοι του είχαν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκεί γινόταν ένα μαζί τους.

Ο Βασίλης Καρράς έμενε στην Καρδία Θεσσαλονίκης και έδινε μια δύσκολη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Χριστίνα, με την οποία είχαν παντρευτεί όταν ήταν μόλις 20 χρόνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments