Ελλάδα

Αστυνομικός Ρέντη: Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο – Ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει βαρύτερες ποινές ο 18χρονος

Αστυνομικός Ρέντη: Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο – Ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει βαρύτερες ποινές ο 18χρονος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο θάνατος του 31χρονου αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση με φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, ενδεχομένως να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ποινική αντιμετώπιση του 18χρονου που έχει συλληφθεί.

Ο θάνατος του 31χρονου αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση με φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, ενδεχομένως να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ποινική αντιμετώπιση του 18χρονου που έχει συλληφθεί.

Μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση με φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέα δεδομένα στην ποινική αντιμετώπιση του 18χρονου συλληφθέντος.

Επεισόδια στου Ρέντη: Μετά τον θάνατο του 18χρονου αστυνομικού, ενδέχεται να αντιμετωπίσει βαρύτερες ποινές ο δράστης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά την τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του αστυνομικού από την επίθεση που δέχτηκε στο Ρέντη.

Επομένως, ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά πλέον για ανθρωποκτονία.

Προς το παρόν, ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο 18χρονος, που έχει προφυλακιστεί, έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά έχει ισχυριστεί ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω, να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο-τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν, και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να έχει υποστηρίξει, επίσης, ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς εκτοξεύθηκαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments