Ελλάδα

Καλαμάτα συντριβή αεροσκάφους: Η ανακοίνωση του ΓΕΑ-Η γυναίκα του και τα παιδιά του παρακολουθούσαν την πτήση

Καλαμάτα συντριβή αεροσκάφους: Η ανακοίνωση του ΓΕΑ-Η γυναίκα του και τα παιδιά του παρακολουθούσαν την πτήση

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ Τ-2E Buckeye ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΓΕΑ/EUROKINISSI)

Θρήνος για τον Επισμηναγό του μοιραίου Τ-2

Συγκλονίζει η τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα στην Καλαμάτα, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος πιλότος του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε για άγνωστους -ακόμα- λόγους.

Ο 40χρονος επισμηναγός, κάτοικος της περιοχής, δεν κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος και συνετρίβη μαζί με αυτό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μάλιστα, στον χώρο του αεροδρομίου βρίσκονταν η σύζυγός του με τα δύο παιδιά τους, παρακολουθώντας τη μοιραία πτήση.

Ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν, μάλιστα, λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο, αν απαιτηθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments