Ελλάδα

Θλίψη για την απώλεια του 31χρονου αστυνομικού – Μητσοτάκης: Ζήτημα τιμής η τιμωρία των δολοφόνων

Θλίψη για την απώλεια του 31χρονου αστυνομικού – Μητσοτάκης: Ζήτημα τιμής η τιμωρία των δολοφόνων

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot, Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ έχασε τη μάχη για τη ζωή το μεσημέρι.

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, που στις 7 Δεκεμβρίου είχε χτυπηθεί από ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, στο περιθώριο αγώνα βόλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ»

Για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης θα ενημερωθούν οι δικαστικές αρχές προκειμένου να διαμορφωθεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο που κρατείται ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής» τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη.

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο Facebook.

“Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη”, τονίζει ο πρωθυπουργός, «είναι ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια».

«Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλικαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου», καταλήγει το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στο θάνατο του αστυνομικού. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του αστυνομικού και ζήτησε «μια αρραγή κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία».  Υποσχέθηκε δε πως «η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την «βαθιά του λύπη» για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού υπαλλήλου.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο αστυνομικός έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή ενώ έκανε αναφορά και στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο συμπληρώνοντας ότι «ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του για τον θάνατο του αστυνομικού των ΜΑΤ.

«Ο Γιώργος Λυγγερίδης πάλεψε γενναία μετά την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση, που δέχτηκε εν ώρα καθήκοντος. Ο θάνατος του μας συγκινεί βαθύτατα και αποτελεί χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους τέλος στις εγκληματικές πράξεις, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments