Πολιτική

Άδωνις: Ενώνω τη φωνή μου με τις φωνές των αστυνομικών [vid]

Άδωνις: Ενώνω τη φωνή μου με τις φωνές των αστυνομικών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την ανεπιφύλακτη και ολόθερμη υποστήριξή του προς τους αστυνομικούς εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή τηλεοπτική παρέμβασή του.

Η κυβέρνηση θα πράξει το καθήκον της

Την ανεπιφύλακτη και ολόθερμη υποστήριξή του προς τους αστυνομικούς εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή τηλεοπτική παρέμβασή του.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση ακούει προσεκτικά τα αιτήματα των αστυνομικών, μετά και τις πρόσφατες απώλειες ζωών, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε πως «ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν πέθανε, αλλά δολοφονήθηκε και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η Αστυνομία είναι πολύ κοντά στον φυσικό αυτουργό. Βέβαια, υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί. Είναι βέβαιο πως η Αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συλληφθούν. Είναι προφανώς ένα ζήτημα μεγάλης τιμής για την Αστυνομία και το κράτος. Είναι προφανές ότι κανένας δε μπορεί να κλείσει τα μάτια του. Είναι προφανές πως η Αστυνομία θέλει να τιμωρηθούν και οι ηθικοί αυτουργοί του Γιώργου Λυγγερίδη.

«Οι αστυνομικοί έχουν λόγους να διαμαρτύρονται», συνέχισε ο Άδωνις, ο οποίος συμπλήρωσε πως «η Αστυνομία έχει την κύρια ευθύνη της τήρησης της τάξης στη χώρα. Όταν γίνονται επεισόδια, η Αστυνομία είναι η υπεύθυνη να παρεμβαίνει. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της και δεν πρέπει να υπάρχει γι’ αυτό καμία αμφιβολία».

«Τα μέτρα που λάβαμε το καλοκαίρι είναι σημαντικά μέτρα», εξακολούθησε ο υπουργός, «μέτρα τα οποία όμως προφανώς επικαιροποιούνται και προσαρμόζονται ανάλογα με τις εξελίξεις και τα γεγονότα. Κανείς δεν ισχυρίζεται πως έχει το μαγικό κουμπί να σταματήσει την οπαδική βία. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί που να σταματάει την οπαδική βία. Κι ακόμη και αν εξαλείψουμε την οπαδική βία, η βία θα διαχυθεί σε άλλους χώρους.

Η βία μεταξύ νέων είναι ιδιαίτερα έντονη και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Η νεανική βία βρίσκεται σε έξαρση.

Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με τους αστυνομικούς. Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τους αστυνομικούς και τα αιτήματά τους. Καταλαβαίνω πώς αισθάνονται.  Τα μέτρα που ετοιμάζονται είναι πάρα πολύ αυστηρά. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι ειλημμένη και στιβαρή».

Ακόμη, αναφερόμενος στο ζήτημα της επικίνδυνης εργασίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «πρώτα από όλα, πάρα πολλά επαγγέλματα που στο παρελθόν ήταν επικίνδυνα, δεν θεωρούνται πλέον ως επικίνδυνα επαγγέλματα. Έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Στο υπουργείο Εργασίας υπάρχει μια επιτροπή για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το θέμα όμως των αστυνομικών είναι ένα ευρύτερο θέμα. Το αν θα ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα η κατηγορία των αστυνομικών υπαλλήλων, δεν είναι θέμα μιας άποψης».

«Η κυβέρνηση έχει δείξει την αγάπη της στην Αστυνομία και θα κάνει αυτό που πρέπει», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments