Ελλάδα

Πρωτοχρονιά 2023: Πόσο θα κοστίζει φέτος η βασιλόπιτα

Πρωτοχρονιά 2023: Πόσο θα κοστίζει φέτος η βασιλόπιτα

Πηγή Φωτογραφίας: athenswalkingtours.gr

Ακριβότερη κατά 30% σε σχέση με το 2021

Ούτε η παραδοσιακή βασιλόπιτα δεν έχει γλυτώσει από το «τέρας» της ακρίβειας, με την τιμή της να έχει εκτοξευτεί, και τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση.

Η ακρίβεια που σαρώνει την αγορά έχει επηρεάσει και την τιμή στις βασιλόπιτες.

Βασιλόπιτες τσουρέκι, βασιλόπιτες κέικ, γλασαρισμένες με μαύρη και λευκή σοκολάτα, με γέμιση κάστανο αλλά και πραλίνα είναι έτοιμες να «πρωταγωνιστήσουν» από τα πρώτα λεπτά του 2024 σε όλα τα οικογενειακά τραπέζια.

Τόσο οι αρτοποιοί όσο και οι ζαχαροπλάστες έχουν βάλει όλο το μεράκι και τη φαντασία τους για να ικανοποιήσουν τα γευστικά γούστα των πελατών τους, κρατώντας παράλληλα τις τιμές στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά. Είναι ενδεικτικό πως οι βασιλόπιτες πωλούνται από 13 έως 18 ευρώ το κιλό, ανάλογα με το εάν οι καταναλωτές επιθυμούν την κλασική εκδοχή ή κάποια άλλη, με γέμιση και ευφάνταστα σχέδια.

30% ακριβότερη μέσα σε δύο χρόνια

Φέτος το παραδοσιακό γλυκό του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού πωλείται ακριβότερα κατά τουλάχιστον 15% μέσα σε ένα χρόνο σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, και κατά 25% σε σχέση με το 2021.

Συγκεκριμένα, βασιλόπιτα (κέικ) φέτος πωλείται στα 13,90 ευρώ/κιλό σημειώνοντας αύξηση 25% σε σχέση με το 2021. Το 2022 η τιμή της ήταν στα 12,10 ευρώ/κιλό ενώ το 2021 η τιμή της βασιλόπιτας έφτανε στα 11,10 ευρώ/κιλό.

Στα ύψη και η τιμή στο κρασί

Αυξημένη είναι η τιμή και στο κρασί, καθώς σε σχέση με το 2021, η τιμή του έχει σημειώσει αύξηση 30%. Χαρακτηριστικά, φιάλη που σήμερα κοστίζει 12 ευρώ, το 2022 κόστιζε 10 ευρώ, ενώ το 2021 η τιμή της ήταν στα 9 ευρώ. Σύμφωνα με τον alpha, αυτή την περίοδο, πολλά κρεοπωλεία διαθέτουν για τους καταναλωτές εμφιαλωμένο κρασί σε πλαστικές συσκευασίες, με την τιμή να κυμαίνεται από 2 έως 4 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments