Ελλάδα

Ρέντη: Στο «μικροσκόπιο» τα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκανς μετά την επίθεση [vid]

Ρέντη: Στο «μικροσκόπιο» τα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκανς μετά την επίθεση [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ston Εισαγγελέα Πειραιά ο 18χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Με εντατικό ρυθμό συνεχιζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των χούλιγκανς που βρίσκονταν πίσω από την αιματηρή επίθεση στο Ρέντη.

Στον απόηχο του θανάτου του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του από τη φωτοβολίδα την οποία έριξε ο 18χρονος κατηγορούμενος, οι συνάδελφοί του στην κηδεία του σήμερα δεσμέυτηκαν πως θα ανακαλύψουν τους υπαίτιους και όπως είπαν χαρακτηριστικά θα τους «βγάλουν από τα λαγούμια τους».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εστιάζουν τις έρευνές τους σε καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι χούλιγκανς μετα την επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις, άλλαξαν ρούχα. Παράλληλα, στο στόχαστρο βρίσκεται η αποθήκη που είχαν οι χούλιγκανς για να κρύβουν τον «οπλισμό» τους, μολότοφ και φωτοβολίδες.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το OPEN, δεκάδες ήταν οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού οι οποίοι μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη -κι ενώ οι Αρχές τους απέκλεισαν σε αυτό- έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν, στις τουαλέτες του γηπέδου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και αυτή τη στιγμή οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης των ατόμων αυτών. Μάλιστα, το γεγονός ότι επέλεξαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και βασικό στοιχείο ενοχής, όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη φονική επίθεση.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μάλιστα, πάνω από 50 άτομα έχουν καταθέσει στη ΓΑΔΑ, με περίπου 25-30 εξ αυτών να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας (ΥΑΒΑΧ) ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, εξετάζονται βίντεο και πληροφορίες για συμμετοχή των «σκληρών» χούλιγκανς και σε επεισόδια στον Βόλο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύκλος των τουλάχιστον 25 υπόπτων έχει προκύψει κυρίως από καταθέσεις ατόμων που έχουν προσαχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Στο «στόχαστρο» μεταξύ των υπόπτων βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο 27χρονος «μάνατζερ τράπερ» για τον οποίο άλλωστε υπήρχαν από την πρώτη στιγμή μαρτυρίες που τον ήθελαν να προμηθεύει με ναυτικές φωτοβολίδες τους νεαρούς χούλιγκανς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments