Πολιτική

Άδωνις: Η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης μεγάλων ξένων ΑΕΙ [vid]

Άδωνις: Η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης μεγάλων ξένων ΑΕΙ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ,«Ο νόμος πιθανότατα θα προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας», συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας, «και πιθανότατα θα περάσει. Αν ο νόμος περάσει από το ΣτΕ, η μάχη για το άρθρο 16 θα είναι πλέον μια μάχη οπισθοφυλακής».

Το δίκαιο της Ε.Ε. υπερέχει νομικά του εθνικού Συντάγματος

Στη δυνατότητα η χώρα μας να φιλοξενήσει φημισμένα και μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού αναφέρεται, σε σημερινή συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά πως «η σχετική νομοθετική ρύθμιση ολοκληρώνεται με γρήγορους ρυθμούς και σύντομα, θα περάσει από την ελληνική Βουλή».

Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, «μέχρι να δημιουργηθεί ένα ξένο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα. Οι προδιαγραφές για ιδιωτικά ΑΕΙ δεν αναφέρονται βέβαια σε κάποιο διαμέρισμα, αλλά παραπέμπουν σε σοβαρές κτιριακές εγκαταστάσεις. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης σοβαρών πανεπιστημίων του ΑΕΙ. Και αυτό έχει να κάνει με το υψηλά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, με την ευνοϊκή γεωγραφική θέση της χώρας μας και με την πλούσια ιστορική και πολιτισμική παράδοση της πατρίδας μας».

«Ο νόμος πιθανότατα θα προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας», συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας, «και πιθανότατα θα περάσει. Αν ο νόμος περάσει από το ΣτΕ, η μάχη για το άρθρο 16 θα είναι πλέον μια μάχη οπισθοφυλακής».

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως υπάρχει η νομική υπεροχή του ενωσιακού δικαίου, του δικαίου της Ε.Ε. Οι ευρωπαϊκές συνθήκες υπερέχουν νομικά του εθνικού, του ελληνικού Συντάγματος. Η οδός αυτή ακολουθήθηκε και σε άλλες περιπτώσεις, όπως συνέβη λόγου χάριν στην περίπτωση του βασικού μετόχου».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε πως δεν είναι θέμα της δικής του υπουργικής αρμοδιότητας.

«Για πρώτη φορά έχουμε τη μικρότερη παραγωγή ελαιόλαδου στον κόσμο. Και αυτό συμβαίνει και στην Ισπανία και την Ιταλία. Ως αποτέλεσμα αυτού, έχουμε άνοδο της κατανάλωσης και της ζήτησης και έχουμε μείωση της προσφοράς. Μοιραία, η τιμή του ελαιόλαδου αυξάνει, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, κατά τον Άνταμ. Σμιθ, του θεωρητικού θεμελιωτή του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς.

Και σε ό,τι αφορά τα σούπερ μάρκετ, όλα τα απορρυπαντικά και το γάλα που βρίσκονται στο «Καλάθι του νοικοκυριού» είχαν σταθερή τιμή όλη την προηγούμενη χρονιά

Επίσης, υπάρχει ο νόμος για το φιξαρισμένο όριο κέρδους. Είναι νόμος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και με βάση το προκαθορισμένο κέρδος διενεργούνται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο Κώστας Σκρέκας είναι γνώστης του εμπορίου. Είναι πάνω από το θέμα της ακρίβειας. Πρόκειται για άξιο συνάδελφο, που εργάζεται συστηματικά για την καταπολέμηση της ακρίβειας».

Τέλος, ερωτηθείς για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός Εργασίας απάντησε πως «δεν μιλάμε για θρησκευτικό γάμο. Μιλάμε για πολιτικό γάμο. Σήμερα ισχύει το σύμφωνο συμβίωσης. Αυτό που λέμε είναι να πηγαίνουν οι ομοφυλόφιλοι από τον συμβολαιογράφο στο δημαρχείο. Θα περιμένω να διαβάσω το νομοσχέδιο. Αξιωματικά, δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά.

«Ωστόσο», διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας «άλλο θέμα είναι ο γάμος και άλλο θέμα είναι η τεκνοθεσία. Τα παιδιά είναι ένα τρίτο μέρος στην εξίσωση. Για αυτό πρέπει να δούμε τη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου.

Επί της αρχής οι ομοφυλόφιλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς. Από τη στιγμή που επί της αρχής συμφωνούμε, τότε είναι πιθανό να βρούμε λύσεις», ανέφερε ο Ά. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments