Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ανασχηματισμός: Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Πηγή Φωτογραφίας: [363849] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας στις 25 Αυγούστου 1974. Γονείς του είναι ο Θεόδωρος Νικολακόπουλος και η Ειρήνη Θωμοπούλου και έχει μία μικρότερη αδελφή, την Διονυσία, η οποία είναι Αρχιτέκτων.

Το 1980, φοίτησε στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, εν συνεχεία στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης και ολοκλήρωσε τις σπουδές μου στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον αθλητισμό και διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Το 1992, πέτυχε την εισαγωγή του στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 1999, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία. Παρουσιάστηκε στην Τρίπολη και εν συνεχεία υπηρέτησε στις μονάδες της Λάρισας, της Χρυσούπολης Καβάλας, στην Ελευσίνα και πήρε το απολυτήριό του από την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας.

Το 2000, έκανε την άσκησή του σε Δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, όπου και άσκησε στην συνέχεια την δικηγορία και το έτος 2000 έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και άνοιξε το δικηγορικό του γραφείο στην Αμαλιάδα. Είναι Δικηγόρος Αστικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος και από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Είναι μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ειρήνη Φάσσου και έχουν αποκτήσει δύο κόρες. Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2023.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments