Διεθνή

Japan Airlines: Πάνω από 100 εκατ. δολ. είναι το κόστος της μοιραίας σύγκρουσης

Japan Airlines: Πάνω από 100 εκατ. δολ. είναι το κόστος της μοιραίας σύγκρουσης

Πηγή Φωτογραφίας: An aerial view shows burnt Japan Airlines' (JAL) Airbus A350 plane after a collision with a Japan Coast Guard aircraft at Haneda International Airport in Tokyo, Japan January 3, 2024, in this photo taken by Kyodo. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος

Λειτουργικές ζημίες περίπου 15 δισεκατομμυρίων γιεν (104,81 εκατομμύρια δολάρια) αναμένεται να έχει για την Japan Airlines η σύγκρουση της πτήσης JL516 με αεροσκάφος της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής την Τρίτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απώλεια του αεροσκάφους θα καλυφθεί από την ασφάλιση.

Πηγές του ασφαλιστικού κλάδου ανέφεραν στο Reuters, ότι η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία AIG ήταν η κύρια ασφαλιστική εταιρεία σε ένα συμβόλαιο «παντός κινδύνου» 130 εκατομμυρίων δολαρίων για το τζετ JAL Airbus A350 που καταστράφηκε από πυρκαγιά μετά τη σύγκρουση στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο.

Ήταν η πρώτη απώλεια παγκοσμίως για το μοντέλο A350, σύμφωνα με το Aviation Safety Network. Ο τύπος, κατασκευασμένος σε μεγάλο βαθμό από σύνθετο άνθρακα, εισήχθη στην εμπορική χρήση το 2015.

Οι μετοχές της JAL σημείωσαν άνοδο 0,5%, επιδεικνύοντας συγκρατημένη αντίδραση στη σύγκρουση καθώς οι συναλλαγές ξεκίνησαν ξανά μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς. Αρχικά υποχώρησαν έως και 2,4% πριν περιορίσουν τις αρχικές απώλειες.

Συνεχίζονται οι έρευνες Και οι 379 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος JAL κατάφεραν να εκκενώσουν το φλεγόμενο αεροπλάνο μετά τη σύγκρουση. Πέντε από τα έξι μέλη του αεροσκάφους του Λιμενικού Σώματος σκοτώθηκαν στη συντριβή.

Οι ιαπωνικές αρχές δήλωσαν την Τετάρτη ότι στο επιβατικό αεροσκάφος δόθηκε άδεια προσγείωσης , αλλά το μικρότερο αεροπλάνο δεν είχε άδεια για απογείωση, με βάση τις μεταγραφές του πύργου ελέγχου.

Οι αρχές μόλις ξεκίνησαν τις έρευνές τους και εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο τα δύο αεροσκάφη κατέληξαν στον ίδιο διάδρομο.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι συνήθως χρειάζεται η αστοχία πολλαπλών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων για να συμβεί ένα αεροπορικό ατύχημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments