Ελλάδα

Υπουργείο Υγείας και γιατροί ζητούν επιτάχυνση των εμβολιασμών [vid]

Υπουργείο Υγείας και γιατροί ζητούν επιτάχυνση των εμβολιασμών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία των εμβολιασμών τονίζουν τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και οι γιατροί, καθώς διαπιστώνουν ότι αυτοί βρίσκονται ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, την ώρα που οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 44%.

Την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία των εμβολιασμών τονίζουν τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία των εμβολιασμών τονίζουν τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και οι γιατροί, καθώς διαπιστώνουν ότι αυτοί βρίσκονται ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, την ώρα που οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 44%.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την είσοδο του στο υπουργείο, την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ανέφερε ότι προτεραιότητα του είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Είναι μια μέρα συγκίνησης. Ξεκινάμε τη δουλειά από τώρα. Έχω καλέσει όλους τους συνεργάτες μου για να μπορέσω να ενημερωθώ σωστά, να δω τι γίνεται με την πίεση στα νοσοκομεία, με την πανδημία και τη γρίπη. Θα πάνε όλα καλά. Θα τα φτιάξουμε όλα καλά, να μην ανησυχεί ο κόσμος» δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία συνέντευξή της στο Mega είπε για την εξάπλωση του ιού και για τα αναγκαία μέτρα εν όψει την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα: «Έχουν δοθεί οδηγίες από τους γιατρούς ότι τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο, οι γονείς θα προσέξουν και θα τους δώσουν αντισηπτικά, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να αερίζουν τις αίθουσες και προσοχή από τους γονείς αν ένα παιδί ξυπνήσει και δεν είναι πολύ στα καλά του, το κρατούν στο σπίτι. Μπορεί να βγει το τεστ του αρνητικό, όμως σε δύο ημέρες μπορεί να βγει θετικό και το παιδί αυτό έχει μεταδώσει»

«Η γρίπη Α’ έχει έντονα συμπτώματα με υψηλό πυρετό, με αδυναμία, καταβολή, πόνους. Δεν είναι σαν τον κορωνοϊό, είναι όμως με παρόμοια συμπτώματα. Έχει μια φοβερή καταβολή, πονούν τα κόκκαλα και δεν μπορεί ο άρρωστος, δεν έχει καμία διάθεση ούτε να φάει, ούτε να σηκωθεί, ούτε να μιλήσει. Αντιμετωπίζεται κανονικά με τα αντιπυρετικά και βιταμίνες», πρόσθεσε η κ. Παγώνη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments